Štai dokumente, gautame iš Amerikos ambasados Paryžiuje, sakoma, kad viena iš penkių svarbiausių JAV užsienio politikos Prancūzijos atžvilgiu krypčių po N.Sarkozy išrinkimo prezidentu tapo pastangos įtraukti Turkiją į ES, praneša Turkijos tinklalapis "World Bulletin".

Kitas dokumentas iš Amerikos ambasados Paryžiuje, parengtas tuometinio JAV prezidento George`o W.Busho susitikimo su N.Sarkozy išvakarėse 2007 metų birželį patvirtina, kad įtikinti N.Sarkozy pakeisti savo politiką dėl Turkijos buvo neįmanoma.

"Sarkozy priešinasi Turkijos stojimui į ES atvirai ir, matyt, nepalenkiamai: tai viena iš nedaugelio pagrindinių jo užsienio politikos krypčių. Jis girdėjo apie mūsų strategiją įtraukti Turkiją į ES ir aiškiai davė suprasti, kad ir kokie būtų Turkijos sulaikymo nuo stojimo į ES padariniai, jis vis viena prieš tai, kad atsirastų dar 70 mln. musulmonų Europoje", - sakoma dokumente.

Dar vienas paskelbtas dokumentas, datuotas 2009 metais, akivaizdžiai rodo N.Sarkozy požiūrį į Turkiją. Per Turkijos premjero Tayyipo Recepo Erdogano valstybinį vizitą į Prancūziją, kai Eifelio bokštas buvo papuoštas Turkijos vėliavos spalvomis, N.Sarkozy aplinka taip bijojo prezidento reagavimo į tai, jog buvo nuspręsta kiek pakeisti prezidento lėktuvo kursą, kad jis nepamatytų pasikeitusio bokšto.