Žmogus, kuris prieš kelis mėnesius žiūrėjo mirčiai į akis, patekęs į lėktuvo avariją ir išsiliejus aviacijos skysčiui, yra puikios būklės. Buvęs Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos (JKNP) vadovas praeityje išsigelbėjęs nuo vėžio ir nelaimingo įvykio kelyje, ima manyti, kad yra gimęs po laiminga žvaigžde.

„Kažkas kažkur mane prižiūri. Tik Dievas žino, kodėl“.

Jis dar nėra visiškai atsigavęs po įvykio. Papietavęs viename jo mylimiausių restorane Vakarų Londone, jis ruošiasi į ligoninę, kur jam bus daromas lūžusių šonkaulių rentgenas.
Bet išskyrus keletą įdrėskimų ir mėlynių, jis atrodo gyvas ir entuziastingas.

Paaugliškas pasitikėjimas

N.Farage'as prisipažįsta apgailestaujantis dėl išpuolio praėjusiais metais prieš Europos Vadovų Tarybos vadovą Hermaną van Rompuy, jo charizmą prilygindamas šlapiai mazgotei, o povyzą - žemo rango banko tarnautojo.

Kai kurie komentatoriai tai pavadino nacionaliniu britų trūkumu – šiurkštumo proveržis, paaugliškas pasitikėjimas, kurie patvirtina nuomonę apie JKNP kaip nesivaldančių ksenofobų.

„Neatsižadu savo žodžių, tačiau pasijutau, kaip aptvare lokiams ir rėkiau į visas puses. Leidau sau pakelti balsą, todėl mano žodžiai skambėjo šiek tiek agresyviai. Jeigu būčiau pasirinkęs kitą balso tembrą ir kitus žodžius, poveikis būtų kitoks“, - sako jis.

Vėliau sekė jis atkalbinėjo islandus nuo noro prisijungti prie ES, kritikavo naują Belgijos vyriausybę, kuri dar negeba susitarti dėl bendro darbo.

„Mane šmeižia neteisingai. Tik norėjau pasakyti, kad Belgija nėra šalis. Janet Street-Porter apkaltino mane rasizmu. Paklausiau jos, kieno – flamandų ar valonų atžvilgiu esu rasistas, tačiau nesu tikras, kad ji suprato, apie ką kalbu“.

N.Farage lėktuvo avarija

Išdaigos

Belgijos visuotinių rinkimų metu išrinktą olandiškai kalbančių separatistų partiją, kuri palaipsniui smukdo šalį, N.Farage pavadino „nuostabia“, nes ji yra dar vienas ženklas, kad Europa, kaip politinis subjektas, artėja prie kracho.

„Kvaila galvoti, kad belgai manęs nekenčia. Žinoma, mane apšaukia Briuselio baruose, tačiau ne belgai, o žmonės iš ES“, - sako daugiausia Briuselyje dirbantis N.Farage, pridurdamas, kad „Flandrijos regiono žmonėms aš esu siaubingas“. Interviu myEP.lt N.Farage teigė neabejojantis, kad daugiau nei po dešimtmečio visos ES laukia krachas ir sumaištis.

N.Farage vis dar sulaukia priekaištų už, kaip jis tai vadina savo „išdaigas“, tačiau kiek ilgai jis ruošiasi šitaip elgtis? Juk jis yra Europos parlamento narys ilgiau kaip dešimtmetį.
Prieš kelerius metus N.Farage kalbėjo apie karjerą žiniasklaidoje, norą tapti dešiniųjų pažiūrų radijo laidų vedėju.

N.Farage teigė nežinąs, kas jo laukia ateityje.

„Dabar esu kaip niekad anksčiau atsidavęs šiai kovai, o ką veiksiu po kelerių metų tikrai nežinau“, - sako jis. „Anksčiau visada turėjau tikslių planų dvejiems, trejiems metams į priekį, tačiau mano galvoje nebuvo tokių minčių, kaip dabar... Šiuo metu man reikia pertraukos tam, kad galėčiau apsispręsti, kuo norėčiau būti“, - pridūrė jis.

Visa tai skamba kaip atsisveikinimas.

Tačiau vos tik antraštėje parašau „N.Farage palieka politiką“, jis ją ištrina.

"Nesijaudinkite, rugsėjį sugrįšiu ir toliau krėsiu išdaigas", - palydėdamas savo žodžius gergždžiančiu juoku, atsisveikina N.Farage.