„Mes renkamės informacines sistemas ir įrangą atsižvelgdami į daugelį kriterijų, įskaitant saugumą. Todėl visiškai pasitikime priemonių, kuriomis naudojamės, saugumu“, - Europos naujienų portalui „EUobserver“ ketvirtadienį pranešė EK atstovas spaudai Michaelis Mannas. Taip jis reagavo į Berlyno Federalinės Tarnybos, atsakingos už informacinių sistemų saugumą, pranešimą, kad Apple „iPhone“ modelių nuo 3.1.2 iki 4.0.1 sistemos yra atviros kompiuterių įsilaužėliams.

„Kibernetiniai nusikaltėliai gali prieiti prie konfidencialių duomenų (slaptažodžių, kalendoriaus, elektroninio pašto turinio, SMS žinučių, kontaktų), prie įmontuotų kamerų, slaptai klausytis pokalbių ir GPS ryšiu nustatyti naudotojo buvimo vietą. Tikėtina, kad įsilaužėliai netrukus pasinaudos silpnosiomis šių telefonų vietomis“, - teigė Berlyno Federalinė Tarnyba.

Šių telefonai ypatingai pažeidžiami atidarant PDF bylas, elektroninio pašto laiškus ar „Twitter“ žinutes.
Įsilaužėlis pravarde Comex prieš kelias dienas interneto forumuose įspėjo „iPhone“ naudotojus dėl galimų problemų. „Apple“ šiuo metu kuria programą, kuri turėtų išspręsti šią problemą, bet nežinoma, kada toji programa bus sukurta.

M.Mannas teigė, kad šiuo metu iPhone telefonais naudojasi 2500 EK darbuotojų – šie telefonai atitinka 2008 m. ES saugumo kriterijus, kurių neatitiko telefonai „Blackberry“, populiarūs tarp verslininkų.

Kai kurie EK darbuotojai, atsakingi už santykius su užsieniu, turi leidimą skaityti klasifikuotas bylas, kurios, tikėtina, „sukeltų didelę grėsmę“ ES ar kai kurių valstybių narių interesams, jei patektų ne į tas rankas. EK Konkurencijos tarnybos žinioje taip pat disponuoja komerciškai jautria informacija, kurios vagystė gali pridaryti daug žalos didžiųjų korporacijų interesams.