Anot EK atstovo spaudai Amadeus Altafaj Tardio „skaičiai yra daug žadantys ir patvirtina, kad ekonomikos atsigavimas jau kelyje“. Tačiau taip pat pridūrė, kad valstybės narės turi išlikti atsargios.

"Atsigavimas vis dar trapus, yra neaiškumų, kurių nederėtų ignoruoti", - sakė jis žurnalistams penktadienį.
Komisija tikisi, kad valstybės narės ir toliau plėtos savo suplanuotas taupymo strategijas, tačiau „ne visoms šalims tinka ta pati politika“, todėl metodai taip pat turėtų būti skirtingi.
Anot A.A.Tardio, kai kurios šalys ir toliau sau gali leisti skatinti ekonomiką, tačiau vėliausiai kitais metais turės grįžti prie taupymo ir siekti subalansuoti biudžetus.

Pagal BVP augimą, Vokietija tapo antrojo ketvirčio lydere, nes pasiekė geriausių rezultatų nuo 1990 m. – jos augimo tempas 2,2 proc. Prancūzijos BVP išaugo 0,6 proc., o Ispanija, Italija ir Portugalija pranešė apie mažesnį nei 0,5 proc. augimą. Graikija tapo vienintelė valstybe, kurios BVP sumažėjo.

Lietuvos BVP, įvertinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, 2010 metų antrąjį ketvirtį, palyginti su 2009 metų antruoju ketvirčiu, padidėjo 1,1 procento, o palyginti su pirmuoju – 2,9 procento. Palyginti su ankstesniu ketvirčiu, 2,9 procento siekęs Lietuvos BVP augimas sparčiausias Europos Sąjungoje. Arti buvo Vokietija (per antrąjį ketvirtį augusi 2,2 procento) ir Estija (augusi 2 procentais).