Kaip rašo „New Europe“, mažėjant balsuojančiųjų EP rinkimuose skaičiui, ekstremistų grupė EP gali užimti nemažai vietų.

Grupės suformavimas ne tik suteiks ekstremistams teisėtumo statusą, bet taip pat parūpins vietas parlamentiniuose komitetuose, garantuotą pasisakymo laiką per plenarinius posėdžius bei, žinoma, prieigą prie mokesčių mokėtojų pinigų.

Pranešama, kad policija Atėnuose rugsėjo 28 d. suėmė šešis EP narius iš Graikijos neonacių „Auksinės aušros” partijos. Įtariamieji kaltinami tuo, kad priklauso kriminalinei grupuotei.

Panaši situacija susiklostė ir Vengrijoje, kur partija „Jobbik“ kaltinama išpuoliais prieš romus (čigonus).

Šiandien Europa susiduria su eile iššūkių, imigracija – vienas iš jų. Kartu su finansine krize, kuri privedė prie visą Europą apėmusio skurdo, tai paskatino ultradešiniųjų suvešėjimą.

Nuo nacionalizmo ir populizmo junginio iki neparlamentinių politinių organizacijų, kurias vienija nacizmo idėjos, ultradešiniųjų Europos žemėlapis rodo didžiulę įvairovę, tarp kurių nacionalizmo, populizmo, ksenofobijos (priešiškumo ir neapykantos imigrantams ir etninėms mažumoms) bei antisemitizmo šalininkai.

Europos ultradešinieji nėra homogeniški, tačiau kartu jie formuoja nedailų Europos veidą. Daugumos Europos Sąjungos (ES) valstybių narių vyriausybės išleido įstatymus, nukreiptus prieš ultradešiniuosius. Kai kuriose šalyje tokie susivienijimai netgi neteisėti. Tačiau nė vienos valstybės vyriausybė nesugebėjo išspręsti socialinių problemų, kurias kelia ultradešinieji.