ES institucijos nuo gruodžio 23 d. išeina Kalėdų atostogų, tad daugumai būsimųjų EIVT darbuotojų beliko penkios darbo dienos, įskaitant ir ketvirtadienį, dirbti senosiose pareigose.

Vadovaujantieji EIVT pareigūnai dirba jau nuo gruodžio 1 d., tačiau ištisi Europos Komisijos ir Tarybos skyriai į naująją instituciją turėtų būti perkelti tik sausio 3 d. Dauguma šių skyrių darbuotojų po Naujųjų metų grįš į darbą, net nežinodami, kas jiems vadovaus, ir ar jų pareigos bus apskritai perkeltos į EIVT.

Darbuotojai teigia esą „sutrikę“ ir „susirūpinę“ dėl praktinių perkėlimo klausimų. „Mano kolegos klausinėja, kur aš dirbsiu, ir koks bus mano darbas“, - sakė vienas tarnautojas.

Pareigūnai ir diplomatai dėl tokios situacijos kritikuoja C. Ashton biurą, kuriam tenka pagrindinė atsakomybė už EIVT veiklos planavimą.

C. Ashton padėjėjas teigė, jog tarnybos vadovybė praėjusią savaitę kūrė „detalesnę“ organizacinę struktūrą, kurioje numatoma kiekvieno atsakomybė. Tačiau dokumento dar nepatvirtino pati C. Ashton, ir nepanašu, kad iki kalėdinių atostogų jį išnagrinės kiti pareigūnai.

Iš šešių EIVT skyrių mažiausiai vienas (atsakingas už tarpvalstybinius klausimus: pavyzdžiui, terorizmą, žmogaus teises) pradės darbą be skyriaus direktoriaus: konkursas į šią poziciją bus paskelbtas artimiausiomis dienomis.

Dauguma darbuotojų liks dirbti savo dabartiniuose biuruose, nes EIVT skirtos patalpos bus parengtos tik iki vasaros, o tai įneš dar daugiau painiavos.