Europos Parlamento narės Radvilės Morkūnaitės ir LR Užsienio reikalų ministerijos iniciatyva visą savaitę Europos Parlamente veiksianti instaliacija vėliau keliaus į Londoną, Jonšiopingą (Švedija), Berlyną, Paryžių, Maskvą, Vašingtoną, Filadelfiją ir kvies pažinti Lietuvą kaip valstybę, nuo viduramžių prekiaujančią su Vakarais ir Rytais, Europoje ir Pasaulyje žinomą ne tik savo istorija bei gražia gamta, bet ir inovacijomis, sparčiu ekonomikos augimu bei investicijoms palankia situacija.

"Džiaugiuosi galėdama pakviesti savo kolegas neįprastai smagiai žvilgtelėti į Lietuvos ekonomiką ir verslą, pažinti unikalią mūsų krašto gamtą, žmones ir kultūrą. Tikiuosi, kad daugeliui tai taps ne tik puikia proga sužinoti apie mūsų šalį šiek tiek daugiau, nei iki šiol, bet ir paskata aplankyti Lietuvą ir pažinti ją gyvai", - atidarydama instaliaciją sakė EP narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulenienė.

Naujasis politinis sezonas Europos Parlamente prasidėjo interaktyviu Lietuvos pristatymu

Anot parlamentarės, smagu matyti, jog kasdieniame bėgime Europos Parlamento koridoriais, beveik pusė žmonių stabteli bent kelioms minutėms. "Paprastai stabtelėję žmonės pirmiausiai domisi būtent ta sritimi, kuri susijusi su jų kasdiene profesine veikla. Neabejoju, kad tie, kurie lengvu rankos mostu žvilgtelės į Lietuvą būtent tokiu, interaktyviu ir įtraukiančiu būdu, tą patirtį prisimins su smagia emocija. Tokių galimybių mūsų pirmininkavimo laikotarpiu turėtų būti daugiau", - mintimis dalijasi europarlamentarė R.Morkūnaitė.

Lietuvos ekonomikos ir verslo pasiekimus pristatanti instaliacija – vienas iš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai projektų. Rengiant instaliacijos turinį, Užsienio reikalų ministerija bendradarbiavimo su VšĮ „Investuok Lietuvoje“, Valstybiniu turizmo departamentu, MITA ir kitomis atsakingomis institucijomis. Interaktyvią instaliaciją sukūrė  naujųjų medijų agentūra „Gluk Media“.