„Aš įsitikinęs, kad Europa ir Rusija turi bendradarbiauti strategiškai, labai artimai, ir šie santykiai turi būti paremti pasitikėjimu“, - Sankt Peterburgo ekonomikos forume sakė Prancūzijos vadovas.

„Šaltasis karas baigėsi. Siena sugriuvo, Rusija yra didžiulė jėga, mes esame kaimynai, mums lemta būti draugais“, - kalbėjo N. Sarkozy.

Pusdieniui į antrą pagal dydį Rusijos miestą N. Sarkozy užsuko dėl šioje šalyje augančių prancūzų verslo interesų. Jis sakė sulaukęs Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo patikinimo, kad Rusija palaikys naujas sankcijas Iranui Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

Be to, Prancūzijos kompanijos tikimasi dalyvauti Rusijos vadovaujamame dujotakyje, kur per Juodąją jūrą dujos bus tiekiamos Europai.

Prancūzija taip pat parduos Rusijos geležinkelių kompanijai šimtus traukinių, o Prancūzijos kompanija "Arianespace" įsigys 10 Rusijos raketų "Sojuz".

Netrukus taip pat tikimasi užbaigti karo laivų „Mistral“ įsigijimo sandorį, kuris sukėlė nemažai pasipiktino iš kitų ES šalių – kad Prancūzija, nepaisydama solidarumo, parduoda karinę ginkluotę Rusijai.