Konkurso rengėjai Europos naujienų portalas myEP.lt bei Europos parlamentaras ir jo komanda išrinko 3 nugalėtojus, kurie vyks į pažintinę kelionę į Briuselį. Jais tapo Rima Petraitienė, Adelė Samulionienė ir Liuba Vaigauskienė.

„Nesitikėjome sulaukti tokių nuoširdžių istorijų, todėl perskaitę visus laiškus nusprendėme vietoj vienos kelionės padovanoti tris. Taip pat visus konkurso dalyvius norime apdovanoti šauniais paguodos prizais: suvenyriniais skėčiais, eko – krepšiais ar bent rašikliais,“ – sakė EP narys.

Parlamentaro teigimu, buvo įdomu susipažinti su skirtinga konkurso dalyvių motyvacija: vieni nori pažinti miestą, kuriame formuojama visos ES politika, kiti savo ateitį sieja su karjera ES institucijose, tad į Briuselį nori važiuoti „apsižiūrėti koridoriuose“.

Viena konkurso nugalėtojų Liuba Vaigauskienė iš Raseinių savo laiške rašė, kad Briuseliu domisi kaip pirmąja neoficialia ES sostine. Pedagogė iš Raseinių yra veikli ir aktyvi asmenybė, ji teigia kartu su savo mokiniais nuolat dalyvaujanti įvairiuose konkursuose ir programose. Kita konkurso nugalėtoja Adelė Samuolienė Briuselyje tikisi praplėsti savo kultūrinį ir politinį akiratį bei pasidalinti įspūdžiais su abiturientais. Bene labiausiai konkurso vertinimo komisiją sujaudino Rimos Petraitienės laiškas, kuriame moteris taikliai atskleidžia šiandienines mūsų visuomenės bėdas, o į Briuselį nori išvykti tam, kad savo pavyzdžiu įkvėptų kitus.

Rimos Petraitienės motyvacinis laiškas:

Nedidelėje kaimo mokykloje daugiau kaip dvidešimt metų mokau vaikus. Turiu auklėtinius – devintokus. Klasėje trys mergaitės ir trylika vaikinų. Pusė jų - ,,sunkūs”, nemotyvuoti vaikai, išgyvenę tėvų girtuokliavimą, skyrybas, skurdą. Jie dažnai maištauja prieš visą pasaulį, yra pikti, pavargę. Štai Mantas anąkart sako:,,Kaip aš nekenčiu savo patėvio!” O akys tiesiog žaibuoja neapykantą. Dovydo tėvas, kaip jis pasakoja, lošėjas, šeimą smaugia skolos. Irmantas bėga iš namų, ne kartą turėjo reikalų su policija.

Susidraugauti mums, ačiū Dievui, pavyko, bet nuteikti juos mokslui, atradimo džiaugsmui sunku visiems mokytojams. Beveik - ,,misija neįmanoma”. Jų akys blyksteli tada, kai kalba apie kompiuterinius žaidimus. Su baime stebiu, kad ir gyvenimą jie vertina kaip žaidimą. Kalbėdami nežiūri į akis, netiki pačiais nuoširdžiausiais žodžiais.

Ir šit – naujiena, pikantiškas kasdienybės prieskonis! Mokytoja parašė rašinį ir laimėjo konkursą!Išmoksi gerai rašyti ir tu – toli nukeliausi! Daug kartų jums sakiau, kad jūs turite begalę puikių galimybių – nepražiopsokit! Netikėjot? Štai gyvas sėkmės pavyzdys!

Kodėl gi ne? Nedrąsiai ginuosi, kai teisuolė sąžinė prabyla, kad elgiuosi nekukliai. Juk viskas, ką šiandien turiu, ,,juodai” uždirbta. Galvoj kirba išdykusi mintis - gal jau atėjo laikas laimėti?
O jei nelaimėsiu? Tada pati sau garsiai pakartosiu biblinę tiesą: ,,Akmuo, kurį statytojai atmetė, tapo kertiniu akmeniu” ir eisiu taisyti sąsiuvinių...

Adelės Samuolienės motyvacinis laiškas

Sveiki, gerbiamas europarlamentare,

Taigi, kodėl noriu į Briuselį? Ogi labai paprasta priežastis - nebuvau ES parlamente. Mano mokiniai visada pastebi, kai aš pasakoju apie tai, ką mačiau ar kur buvau. Tada pasakojimas būna įtikinamesnis. Dirbu su vyresniaisiais, šįmet net 47 abiturientus mokau lietuvių kalbos, dažnai samprotaujame įvairiomis temomis, bet kuriam argumentui pagrįsti reikia konkrečių pavyzdžių ir ši išvyka praplėstų mano kultūrinį bei politinį akiratį. Manau, kad  gimtosios kalbos mokytojas gali nemažai prisidėti formuodamas jauno žmogaus pasaulėvoką, mokydamas vertinti socialinį ir politinį Lietuvos bei ES gyvenimą. Sudarydami man galimybę apsilankyti Briuselyje, Jūs sudarysite galimybę neakivaizdžiai apsilankyti ten ir mano 103 mokiniams.

Kaip bebūtų, dėkoju Jums, kad ėmėtės tokios gražios iniciatyvos. Prašyčiau daugiau atsigręžti į mokyklą. Iš tiesų rimtesnio paskatinimo labai mažai, o konkursinius laurus dažniausiai nuskina elitinių mokyklų mokiniai. Man atrodo, kad dar svarbiau pamatyti bandantį žengti jaunuolį.

Liubos Vaigauskienės motyvacinis laiškas

Rašau jums, norėdama dalyvauti motyvacinio laiško konkurse „Aš turiu pamatyti Briuselį, nes...“
Domiuosi šiuo miestu, ne tik kaip Belgijos sostine, bet ir kaip pirmąja neoficialia Europos Sąjungos sostine, kurioje įsikūrusi NATO būstinė bei svarbiausios ES institucijos: Europos Komisija, ES Taryba, Europos Parlamentas. Įdomu būtų pamatyti įspūdingą Atomiumą, paklaidžioti tarp art nouveaus stiliaus architektūros pastatų, išgirsti įvairių kalbų chaosą, užuosti puikiausio pasaulyje šokolado kvapą bei savo akimis išvysti Briuselio berniuko statulą...

Esu pradinių klasių mokytoja metodininkė iš vidurio Lietuvos – Raseinių. Jokiu būdu savęs nepavadinčiau pilka pelyte ar švietimo pertvarka nusivylusia pedagoge. Dalyvauju projekte "Pradinių klasių mokytojų ir specialiojo ugdymo pedagogų kompetencijų taikyti informacines komunikacines technologijas (IKT) ir inovatyvius mokymo metodus tobulinimo modelio išbandymas ir diegimas". Gyvenime vadovaujuosi principu „Nėra to blogo, kas neišeitų į gera“. Ieškau ir atrandu. Mokausi ir mokau kitus. Kuriu ir publikuoju savo darbus. Myliu Lietuvą ne skambiais žodžiais iš už jūrų marių, o kasdien skubėdama į mokyklą, kur manęs laukia 24 poros akių. Dar nenusivylusių, dar likusių čia, Lietuvoje...

    Mano mokiniai – veiklios asmenybės. Praėjusiais mokslo metais vykdėme projektą „Pirmokai – prieš klimato kaitą“, kuriam skirtas LMF finansavimas. Įsigijome multimedia projektorių. Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje paskelbus filmukų konkursą „Padėk pandai kovoti su klimato kaita“, sukūrėme filmuką „Klasės šeimininkai“ ir tapome vieni iš nugalėtojų. Filmuko peržiūra.Prizas – ekskursija į Vilnių, pamoka Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje informaciniame centre bei  vaizdo kamera.  Kelerius metus iš eilės mėgėjų teisėmis (nėra 10 metų) dalyvaujame plakatų konkurse „Nupiešk man teisę“, kuriuos organizuoja Europos Komisijos atstovybė. Tai rodo, jog mokinukai domisi Vaiko teisių Konvencija. Dalyvavome Saugesnio interneto dienoje. Pavyko, nes mūsų sukurtas filmukas „Saugaus interneto ABC“  atnešė laimėjimą – nešiojamą kompiuterį. Dabartiniu metu ieškome partnerių dalyvavimui NordPlus programoje.

Taigi, tiek aš, tiek mano mokiniai, nelaukiame dangiškos manos ir negyvename su ištiesta ranka, o pagal galimybes ieškome, randame, kuriame. Todėl drįstu teigti, jog aš tikrai turiu pamatyti Briuselį ir to labai noriu, nes per mane jį pamatys dar  24 poros  akių: nerimstančių, toli siekiančių, bet negalinčių ten nuvykti.

Dėkoju, jei susidomėjote mano kandidatūra. Maloniai lauksiu Jūsų atsakymo.