Panašu, kad aukščiausias pozicijas tarnyboje užims vokietis, prancūzas, lenkas ir ES komisijos pareigūnas iš Airijos.

„Manau, kad personalo skyrimas – toks procesas, kuris daugiausia vyksta už uždarų durų, mobiliuoju telefonu ar sms žinutėmis“, - neoficialaus užsienio reikalų ministrų susitikimo ES sostinėje metu žurnalistams kalbėjo A. Stubbas. - „Mes visi turime draugų ir visi stengiamės įtikinti Catherine Ashton, kad duotų vietą mums.“
A.Stubbas
Manau, kad personalo skyrimas – toks procesas, kuris daugiausia vyksta už uždarų durų, mobiliuoju telefonu ar sms žinutėmis

Suomija siekia EIVT sistemoje „įvairiuose lygiuose“ turėti 12 žmonių.

„Aš nusiteikęs optimistiškai, mums neblogai sekasi, tačiau kol kas visa tai dar neišdėstyta raštu“, - sakė Suomijos ministras.
C. Ashton turėtų artimiausiu laiku patvirtinti, kas užims 4 aukščiausias tarnybos pozicijas. „Ji labai patenkinta kandidatų kvalifikacija“, - „EUobserver“ teigė vienas ES šaltinis.
Ketvirtasis aukščiausias postas – „vyriausiojo operacijų vado“ – akivaizdžiai buvo sukurtas siekiant kompromiso su Europos Parlamentu, reikalavusiu į aukščiausio rango pareigas priimti ką nors iš Europos Komisijos darbuotojų.

Du kandidatai iš didžiųjų „senųjų“ valstybių narių – tai Helga Schmid, vokiečių diplomatė, dirbusi buvusiame užsienio politikos vadovo Javiero Solanos biure, ir Pierre Vimontas, dabartinis Prancūzijos pasiuntinys Vašingtone.

Dėl kandidatų į postą, kuris bus skirtas Lenkijos pareigūnui, vis dar diskutuojama. Kandidatai yra du: Mikolajus Dowgielewiczius, Varšuvos remiamas kandidatas, šiuo metu einantis ES reikalų ministro pareigas, kuriam, kai kurių Komisijos narių nuomone, trūksta patirties, ir Maciejus Popowskis, buvęs Lenkijos ambasadorius Briuselyje, dabar vadovaujantis Europos Parlamento prezidento Jerzy Buzeko kabinetui.

C. Ashton taip pat paskelbs apie 30 būsimųjų ES ambasadorių užsienio šalyse, kurių vietoms užimti gauta apie 1000 prašymų.