Vis dėlto biudžeto rezultatai gali būti prastesni negu numatyta. Ypač turint galvoje tai, kad remiamasi palankiomis 2010 m. augimo prielaidomis ir nėra daug informacijos apie priemones, kaip bus taupoma ateityje, rašoma Europos Komisijos (EK) pranešime.

EK  prognozuoja, kad Lietuvos ekonomikos augimas vidutinės trukmės laikotarpiu išliks gerokai mažesnis nei pakilimo metais. Todėl Lietuvai reikalingos "plataus užmojo struktūrinės reformos, kuriomis būtų siekiama didinti valstybės finansų tvarumą ir paremti ekonomikos atsigavimą".

Tokiomis aplinkybėmis Lietuva raginama stiprinti biudžeto strategiją, kad būtų panaikintas perviršinis deficitas, paremti konsolidavimą konkrečiomis priemonėmis ir įgyvendinti struktūrines reformas.

„Ekonomikos ir finansų krizė pakenkė viešiesiems finansams. Fiskalinės skatinamosios priemonės buvo reikalingos ekonomikos atsigavimui paremti, tačiau dėl pastarųjų dvejų metų veiksmų neteko prasmės 20 metų fiskalinis konsolidavimas. Tai reiškia, kad mums reikia ne vėliau kaip kitais metais laipsniškai sugrįžti prie griežtos biudžetinės drausmės“, – kalbėdamas apie ES finansus sakė už ekonomiką ir pinigų reikalus atsakingas Komisijos narys Olli Rehnas.