Lietuva yra pirmoji tarp Baltijos valstybių perėmusi ES Tarybos pirmininkavimą, kurį tęs iki 2013 metų pabaigos. Sudėtingų ekonominių reformų metu, Lietuvos Pirmininkavimo darbotvarkės tikslas - stiprinti patikimą, augančią ir atvirą Europą.

Finansinis stabilumas, bankų sąjunga, kova su nedarbu, naujų darbo vietų kūrimas, bendra energetikos rinka ir santykiai su Rytų kaimyninėmis valstybėmis – tai tik keletas sričių, kurioms bus skirta dėmesio Pirmininkavimo metu.

Prieš 23 metus Lietuva atgavo nepriklausomybę ir vos prieš 9 metus prisijungė prie Europos Sąjungos. „Ši diena yra itin svarbi Lietuvai, kadangi mes imamės atsakingos ir sudėtingos užduoties. Pirmą kartą Lietuva perima Europos Sąjungos vairą. Tai istorinis įvykis mano šaliai“, - atidarymo kalboje sakė Lietuvos Respublikos ambasadorė Asta Skaisgirytė Liauškienė.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžią atšventė ir Londonas (Justo Miliaus nuotr.)

Akordeonistas Martynas Levickis akomponuojamas smuikininko Matthew Glossop, trimitininko Gavin Broom, kontrabosininko Jonathan Moss, būgnininko Jimmy Norden ir gitaristo Toby Lee sužavėjo itin gausiai susirinkusią publiką virtuozišku pasirodymu ir muzikiniu repertuaru, nuo Mocarto ir Verdžio iki populiariosios muzikos kūrinių.

Kartu su smuikininku Abe McWilliams Martynas atliko lietuvių liaudies dainų aranžuotes. Specialiai šiai progai akordeonistas sukūrė kūrinį pagal lietuvių liaudies dainą „Rūta žalioji“.

"Tai buvo didelė garbė ir atsakomybė pristatyti Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai. Didžiuojuosi būdamas lietuviu, tikiuosi kad mano veikla įkvėps daugiau pasididžiavimo kiekvienam tautiečiui. Kaip naujasis Lietuvos turizmo ambasadorius Jungtinėje Karalystėje esu laimingas galėdamas prisidėti prie Lietuvos vardo garsinimo,"-“ apie šį reikšmingą įvykį mintimis dalinosi Martynas Levickis.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžią atšventė ir Londonas (Justo Miliaus nuotr.)

Liepos 1 diena svarbi ne tik Lietuvai, bet ir Martynui, tą pačią dieną Decca Classics įrašų kompanija išleido jo debiutinį albumą, pavadinimu „Martynas“, kurį gerbėjai jau dabar gali įsigyti itunes arba amazon internetiniuose portaluose. Jaunojo atlikėjo planuose - turai Jungtinės Amerikos Valstijose, Vokietijoje, Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje. Rugpjūčio pabaigoje jis pristatys akordeono muzikos savaitę Kristupo vasaros festivalyje Vilniuje.

Lietuvoje gimęs akordeonistas Martynas Levickis ir jo grupė sužavėjo publiką virtuozišku pasirodymu ir muzikiniu repertuaru, nuo Mocarto ir Verdžio iki Lietuvių liaudies kūrinių.

Tarp beveik tūkstančio susirinkusių svečių buvo žinomi JK politikai, diplomatai, vyriausybės, kultūros, mokslo, pelno nesiekiančių organizacijų ir žiniasklaidos atstovai.