Ir šešiolika šalių jungiančios euro zonos, ir dvidešimt septynias šalis jungiančios ES bendrasis vidaus produktas per trečiąjį 2010 metų ketvirtį, palyginti su antruoju ketvirčiu, išaugo 0,4 procento. Tačiau augimas lėtėjo: palyginimui antrąjį ketvirtį ir euro zonos, ir ES ekonomikos augo po 1 procentą.

Įvertinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, 2010 metų trečiąjį ketvirtį Lietuvos BVP, palyginti antruoju ketvirčiu, padidėjo 0,1 procento, palyginti su tuo pačiu laiku prieš metus – padidėjo 0,3 procento. Geresnius nei Lietuva rezultatus, palyginti su 2010 metų antruoju ketvirčiu, ES parodė 15 šalių, iš jų geriausius Suomija, per ketvirtį augusi 1,3 procento.

Tiesa, „Eurostat“ duomenimis, trijų ES šalių – Graikijos, Nyderlandų ir Rumunijos – ekonomikos trečiąjį ketvirtį smuko atitinkamai 1,1 proc., 0,1 proc. ir 0,7 proc., palyginti su antruoju ketvirčiu.

Antrojo ketvirčio duomenys rodė, kad Lietuvos BVP antrąjį šių metų ketvirtį augo greičiausiai ES. Tačiau, Lietuvos statistikos departamentui patikslinus šiuos duomenis, paaiškėjo, kad nebe 3,2 proc., o 0,5 procento per antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju, augusi Lietuva, taip pat nebuvo tarp pirmūnių.

ES prekybos partnerės JAV ekonomika trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, augo 0,5 procento, augimas per ketvirtį paspartėjo nuo 0,4 procento. Per metus, palyginti su trečiuoju 2009 metų ketvirčiu, ES BVP augo 1,3 procento.