„Aš palaikau tokį ateinančių metų biudžeto projektą, kuris saugotų esamas ES vertybes, išlaikydamas dabartinį sanglaudos politikos finansavimo mechanizmą ir toliau laikydamasis esamos pagalbos ūkininkams koncepcijos“, - sakė jis.

Lenkijos žiniasklaidos paklaustas, ar ES Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso per jųdviejų susitikimą jį nuramino, B. Komorowskis atsakė: „Būsiu nuramintas tada, kai bus patvirtintas biudžetas“.
Savo ruožtu J. M. Barroso sakė: „Žinoma, Komisija ir toliau įsipareigoja išlaikyti tvirtą ekonominę, socialinę ir teritorinę sanglaudą – šiuo klausimu mes visuomet turėjome tvirtą poziciją“.

Lenkija, kurios daugelio regionų BVP tenkantis vienam gyventojui yra kur kas žemesnis negu ES vidurkis, iš Sanglaudos fondų 2007–2013 m. periodui gaus 67 mlrd. eurų.

Diskusijos dėl 2014–2020 m. laikotarpio, manoma, prasidės po biudžeto apžvalgos, kurią Komisija pateiks rugsėjo pabaigoje. Lenkija, perimanti pirmininkavimą ES 2011 metų pabaigoje, vadovaus ateinančių metų balandį vyksiančioms ES diskusijoms dėl biudžeto detalizavimo.

Kalbama, kad turtingesnės ES šalys gali siekti sanglaudos fondų „renacionalizavimo“, kai kiekviena šalis pati privalėtų remti savo neturtinguosius, arba, krizei nualinus nacionalinius biudžetus, gali atsiimti savo pinigus iš šių fondų, daugiausiai remiančių pokomunistines šalis ir piečiausius ES regionus.