„Tai yra realių piliečių ir demokratinių bendrijų laikymas antraeiliais dalykais, į pirmą vietą iškeliant užkulisinius suitarimus ir techninių problemų sprendimą. Manau, kad EP privalo artėti prie nacionalinių parlamentų ir prie pačių Europos tautų, kitaip jis visada liks svetimas ir tolimas“, - sakė jis.

Užsienio spaudoje prieš porą dienų pasirodė pranešimai, kad EP ketina išleisti 17 mln. litų naujiems „Apple“ kompiuteriams, kai tik šie pasirodys rinkoje. Jie bus padalinti 736 europarlamentarams.

„Deja, mes esame statomi prieš faktą, su mumis (dėl „Apple“ kompiuterių) niekas nesitarė. Tai dar viena rimta EP yda. Aš netikiu brandžia demokratija tol, kol su manimi nepradedama tartis ir derėtis“, - sakė L. Donskis. Anot jo, EP taip pat turėtų dirbti vienoje vietoje, o ne tarp Briuselio ir Strasbūro, per metus tam išleidžiant daugiau nei 700 mln. litų.

„Pasirašiau visus savo kolegų raginimus vieną kartą principingai išspręsti problemą dėl posėdžiavimo dviejose šalyse. Mes negalime įgyti žmonių pagarbos ir populiarumo, švaistydami šitokius pinigus“, - kalbėjo europarlamentaras.