„Galimybės laimėti A. Mockui jau yra daugiau teorinės. (...) A. Mockus yra netipinis politikas ir būtų labai nesisteminis prezidentas.

Jo kampanija buvo kampanija neturint pinigų ir pagrindinės jo kampanijos priemonės buvo (socialianiai tinklai) „Twitter“ ir „Facebook“, pagrindiniai jo palaikytojai buvo akademinė visuomenė, profesoriai ir jaunimas, studentai. Kurie net ir būdami labai aktyvūs palaikytojai, ne visada rinkimų dieną ateina balsuoti“, - myEP.lt konferencijoje sakė pirmąjį rinkimų turą Kolumbijoje stebėjusi L. Andrikienė. Anot jos, lietuvių kilmės kandidato rinkimų kampanija „buvo labai moderni“, daug dėmesio skiriant švietimui, kultūrai ir santykiams su Europa.

Prieš dvi savaites per pirmąjį turą buvęs Kolumbijos gynybos ministras Juanas Manuelis Santosas nesunkiai laimėjo pirmąjį prezidento rinkimų ratą ir sustiprino savo pozicijas prieš birželį vyksiantį antrąjį turą, po kurio paaiškės, kas valstybės vadovo poste pakeis JAV sąjungininką Alvaro Uribe.

J.M.Santosas, kuris yra A.Uribe šalininkas, sekmadienį surinko 47 proc. balsų ir gerokai aplenkė buvusį Bogotos merą, lietuvių kilmės Antaną Mockų, gavusį 22 proc. balsų.

A.Mockus, kuris Kolumbijos prezidento posto siekia trečią kartą, siunčia paprastą žinią: jo šalies žmonėms tikrąjį saugumą gali užtikrinti tik švietimas ir įstatymų laikymasis.