„Dabar situacija jau kita. Jokie diplomatiniai manevrai dabartinės Ukrainos valdžios jau neišgelbės, ji visiškai diskreditavo save pasaulio akyse. Ukrainos valdžios rankomis ši šalis izoliuojama nuo demokratinio pasaulio, realizuojamas baltarusiškasis scenarijus: diskreditacija (valdžios) – izoliacija (šalies) – sankcijos (kurių pasekmes patirs visa Ukraina)“, – įsitikinusi L. Andrikienė.

„Kai žiemos pradžioje Kijeve prieš opozicijos protestus buvo panaudotas smurtas, gruodžio 9-ąją mano ir V. Landsbergio iniciatyva grupė Europos Parlamento narių paskelbė skubų kreipimąsi dėl padėties Ukrainoje. Mes jau tada pabrėžėme susirūpinimą dėl galimo kraujo praliejimo“, – sakė L. Andrikienė. Laiško signatarai tada atkreipė dėmesį ir į neototalitarinio scenarijaus Ukrainoje galimybę.

Gruodžio 16 dieną L. Andrikienė, lankydamasi Kijeve, dalyvavo susitikime su Verhovnos Rados pirmininku V. Rybaku, su šalies politikais kalbėjosi apie politinio dialogo tarp valdžios žmonių ir opozicijos būtinumą. „Dabar matau, kad tuometiniai Ukrainos parlamento vadovo žodžiai dėl politinio dialogo taip ir liko tik žodžiai, todėl neabejoju, kad Europos Parlamentas po šių įvykių Kijeve padarys viską, kad šalyje, kurios piliečiai siekia bendrystės su Europos Sąjunga, liautųsi žudynės, o už pralietą kraują atsakinga valdžia stotų prieš teismą“, – sakė europarlamentarė.