Rezoliucijoje sakoma, kad ES ne tik pasirašys Asociacijos susitarimą su Ukraina, kai naujoji Ukrainos Vyriausybė bus tam pasirengusi, bet kalbama ir apie Ukrainos teisę į narystę Europos Sąjungoje, remiantis ES sutarties 49 straipsniu.

Rezoliucija ketvirtadienį buvo priimta didele balsų dauguma, dėl jos sutarus visoms didžiausioms Europos Parlamento frakcijoms, tačiau išvakarėse vykusios diskusijos dėl šio dokumento projekto buvo karštos. 

Diskusijoje apie ukrainiečių lūkesčius dėl santykių su ES ateities pasisakiusi L. Andrikienė pabrėžė, kad „Ukrainiečiai Europos Sąjungai kelia tris svarbiausius klausimus: pirma, ar įmanomas Asociacijos susitarimo su Ukraina pasirašymas neatidėliojant; antra, ar yra reali narystės ES perspektyva; trečia, ar ES pasirengusi skirti finansinę paramą Ukrainai, kai ji yra gyvybiškai svarbi ir reikalinga“. 

L. Andrikienė pabrėžė, kad būtent tokį paramos Ukrainai paketą – Asociacijos sutarties su Ukraina pasirašymas nedelsiant, reali narystės ES perspektyva ir ženkli finansinė parama – Europos Sąjunga turi pasiūlyti nedelsdama. „Užuojautų, simpatijų, pažadų laikas baigėsi. Ukrainai turime padėti visapusiškai ir maksimaliai, jei nenorime sukompromituoti ir Europos Sąjungos, ir Europos Parlamento ne tik ukrainiečių, bet ir bendrapiliečių akyse, jei nenorime apskritai prarasti savo veido“, – teigė L. Andrikienė.  

Reaguodama į kai kurių europarlamentarų pasisakymus, kad geopolitinio konteksto Ukrainoje nesą, o tris mėnesius vykę protestai tėra ukrainiečių nepasitenkinimo valdžios korupcija ir nebaudžiamumu išraiška, L. Andrikienė sakė: „Euromaidanas prasidėjo po to, kai Janukovyčius nusprendė nepasirašyti Asociacijos susitarimo su Europos Sąjunga Vilniuje praėjusį lapkritį. Taigi, būtent buvusio prezidento politinis sprendimas atvedė į tai, kur šiandien esame. Nežabota korupcija, nebaudžiamumas, apvogta valstybė buvo ir yra tik kontekstas, bet ne svarbiausioji protestų priežastis“. 

Priimta rezoliucija europarlamentarai ragina visas puses ir trečiąsias šalis gerbti ir remti Ukrainos vienybę ir teritorinį vientisumą, skirti Ukrainai neatidėliotiną finansinę paramą. Pritariama ir tikslinių sankcijų taikymui asmenims, tiesiogiai atsakingiems už jėgos panaudojimą ir susidorojimą su protestuotojais.