Europarlamentarų delegacija, kurią sudarė didžiausios Europos Parlamento – Europos liaudies partijos – frakcijos atstovai iš Švedijos, Lietuvos, Rumunijos, Lenkijos ir Latvijos, dvi dienas trukusios misijos Tbilisyje metu domėjosi pasirengimu spalio 27 d. vyksiantiems prezidento rinkimams, politine ir ekonomine padėtimi, spaudos laisvės klausimais. Ši valstybė lapkričio pabaigoje Vilniuje rengiasi parafuoti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga, taip pat ir laisvosios prekybos susitarimą, dėl kurių derybos baigtos šių metų vasarą.

Misijos metu EP nariai susitiko su Gruzijos premjeru Bidzina Ivanišviliu, taip pat Gruzijos parlamento pirmininku, vienu iš kandidatų į prezidentus Davidu Usupašviliu. Parlamentarai susitiko su dar dviem kandidatais į prezidentus – Vieningojo nacionalinio judėjimo kandidatu, parlamentinės opozicijos lyderiu Davidu Bachradze ir jo partijos kolegomis, taip pat valdančiosios koalicijos „Gruzijos svajonė“ kandidatu Giorgi Margvelašviliu.

Europarlamentarų delegacija lankėsi Tbilisio 9-ajame kalėjime, kuriame jau daugiau nei keturis mėnesius teismo sprendimo laukia buvęs Gruzijos premjeras ir opozicinės partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ generalinis sekretorius Vano Merabišvilis, susitiko su šiuo politiku, domėjosi jo sveikatos būkle, kalinimo sąlygomis, vykstančiais teismo procesais.