„Diskriminacija, persekiojimas ir smurtas vis dar egzistuoja visose pasaulio regionuose, todėl Europos Parlamentas ne kartą ragino Europos užsienio veiksmų tarnybą ir Tarybą patvirtinti specialias ES gaires, kurios sustiprintų religijos ar tikėjimo laisvės apsaugą įgyvendinant ES išorės politiką“, – sakė L. Andrikienė ir pabrėžė, kad „pagaliau galime pasidžiaugti Europos užsienio veiksmų tarnybos ir Tarybos nuveiktu darbu rengiant šių ES gairių projektą“.

„Šios rekomendacijos – tai svarbus Europos Parlamento indėlis rengiant ES gaires ir aiškus signalas, kad Europos Parlamentas yra labai susirūpinęs dėl religijos ar tikėjimo laisvės pažeidimų pasaulyje ir todėl reikalauja tvirtesnės ES pozicijos siekiant skatinti ir apsaugoti šią pagrindinę ir visuotinę laisvę“, – sakė EP narė Laima Andrikienė.

Savo rekomendacijose Europos Parlamentas siūlo ambicingą priemonių rinkinį, skirtą praktiniam naujų ES gairių įgyvendinimui siekiant žymios pažangos ginant teisę į religijos ar tikėjimo laisvę pasaulyje.

„Šios priemonės, kurias siūlo Europos Parlamentas, suteiks galimybę Europos Sąjungai priimti objektyvia informacija pagrįstus sprendimus apie teisės į religijos ar tikėjimo laisvę pažeidimus, svariai prisidėti prie aukšto lygio stebėsenos ir paramos nukentėjusiems šios teisės pažeidimo atveju bei skatinti religijos ar tikėjimo laisvę visuose pasaulio regionuose“, – pažymėjo Europos Parlamento pranešimo rengėja Laima Andrikienė.

Dėl šių rekomendacijų Europos Parlamentas balsuos birželio mėnesio plenarinėje sesijoje Strasbūre. Taryba ES religijos ar tikėjimo laisvės skatinimo ir apsaugos gaires turėtų patvirtinti birželio 24 d.