Penktus metus iš eilės Islandija įvardijama šalimi, kurioje skirtumas tarp vyrų ir moterų skaičiaus mažiausias visame pasaulyje. Kaip rašo „The Guardian“, metinis skirtumo tarp moterų ir vyrų skaičiaus rodiklis iškelia Islandiją į pirmąją vietą, po kurios seka Suomija.

Norvegija, Švedija ir Filipinai atsidūrė atitinkamai trečiojoje, ketvirtojoje ir penktojoje sąrašo vietose, įvertinus keturias esmines sritis: sveikatą (gyvenimo trukmę ir t.t.), išsilavinimo prieinamumą, dalyvavimą ekonomikoje (atlyginimą, darbo pobūdį ir pirmenybę) bei dalyvavimą politikoje.

Ataskaitos duomenimis, bendrasis Islandijos įvertinimas buvo pastiprintas „ekonominio dalyvavimo ir galimybių“ bei „politinių galių“ rodiklių, tuo tarpu Suomija atsidūrė antrojoje vietoje, nepaisant nedidelio bendrojo įvertinimo atsilikimo dėl „ekonominio dalyvavimo ir galimybių“ rodiklio.

Jungtinė Karalystė (JK) atsidūrė 18 vietoje iš 136 – toje pačioje vietoje JK buvo ir praeitais metais. PEF atkreipia dėmesį į keletą dalykų, į kuriuos JK turėtų atsižvelgti, jei nori iš tiesų susidoroti su moterų ir vyrų skaičiaus skirtumu, nes visose keturiose srityse yra nerimą keliančių punktų.“

JK rodiklis – 0,744, po kurios išsirikiavo Austrija, Kanada ir Liuksemburgas, tačiau Kuba, Lesotas ir Pietų Afrika D. Britaniją aplenkė. Įvertinus visas keturias sritis, JK užėmė 29-ą vietą „politinės galios“ kategorijoje, 31-ą „išsilavinimo pasiekimų“ kategorijoje, 35-ą vietą „ekonominio dalyvavimo ir galimybių“ kategorijoje bei 92-ą vietą „sveikatos ir išgyvenimo“ kategorijoje.