EUvox.eu naudotojų buvo klausiama, už kurią partiją jie balsavo 2012 m. Seimo rinkimuose, ir už kurią partiją jie planuoja balsuoti 2014 m. EP rinkimuose. Anot politologės prof. Ainės Ramonaitės, duomenys rodo, kad Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis turi daugiausia galimybių pritraukti rinkėjų iš kitų partijų.

„Pagal EUvox.eu rezultatus už šią partiją ketina balsuoti ne tik ketvirtadalis buvusių Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų rinkėjų, bet ir nemažas procentas buvusių Lietuvos socialdemokratų partijos ir net Darbo partijos rėmėjų. Tačiau Liberalų sąjūdis šiek tiek balsų gali ir prarasti – dalis buvusių rinkėjų žada perbėgti į TS – LKD, dalis į LSDP rėmėjų gretas. Didžiąją dalį – daugiau kaip 80 proc. – LSDP ir Darbo partijos rinkėjų EP rinkimuose sudarys buvęs jų elektoratas. Tačiau LSDP turi galimybių pritraukti rinkėjų iš Liberalų sąjūdžio ir net TS-LKD, o Darbo partija – iš LSDP. Buvę „Drąsos kelio“ rinkėjai 2014 m. EP rinkimuose labiau linkę balsuoti už TS-LKD arba „Tvarką ir teisingumą“.,“ – komentuoja prof. Ainė Ramonaitė.

Anot politologės, šias tendencijas patvirtina ir reprezentatyvių Lietuvos gyventojų apklausų rezultatai. Dažniausiai rinkėjai linkę migruoti tarp tos pačios stovyklos kairiųjų arba dešiniųjų partijų. Tačiau LSDP ir Liberalų sąjūdis yra tos partijos, kurios geba pritraukti balsų ir iš kairiųjų, ir iš dešinių partijų rinkėjų.

Tinklapyje EUvox.eu atlikus politinių pažiūrų testą, parengtą pagal šalies ir ES aktualijas, galima keliais skirtingais būdais palyginti asmeninių ir pagrindinių EP rinkimuose dalyvaujančių partijų nuostatų panašumą: pamatyti procentinį nuostatų atitikimą, atsirinkti tuos klausimus, kurie labiausiai rūpi ir išmesti tuos, kurie neaktualūs, išnagrinėti asmenines ir partijų pozicijas trijų dimensijų erdvėje ir netgi palyginti pozicijas su kitais EUvox.eu naudotojais iš visos ES.

ES šalyse vykdomą projektą „Euvox.eu“ įgyvendina rinkimų kompasų kūrėjai iš Olandijos „Kieskompas“ ir akademinis konsorciumas „PreferenceMatcher“. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas dalyvauja kaip akademinis partneris. Iniciatyvą remia Europos Parlamento Komunikacijos generalinis direktoratas ir Open Society Foundations (Soroso fondas).