Daugiau nei 2 700 JK gyvenančių bankininkų 2012 m. gavo 1 mln. eurų (apie 3,5 mln. litų) viršijantį atlyginimą, tuo tarpu likusioje ES dalyje tokių buvo tik 794. Antroji šiame sąraše – Vokietija (212), o trečioje šio sąrašo vietoje atsidūrė Prancūzija (177). Dešimt ES valstybių narių neturi bankininkų milijonierių.

Kaip rašo „Euobserver“, duomenys, pateikti Londone įsikūrusios Europos bankininkystės tarnybos kasmetinėje ataskaitoje „High Earners“, atskleidė JK dominavimą banko sektoriaus turtingųjų sąraše.

Ši ataskaita taip pat atskleidė stulbinančius skirtumus tarp išmokamų premijų. Didžiojoje šalių dalyje vidutinė premija atitiko 1–2 atlyginimų dydį, tuo tarpu vadovams Prancūzijoje ir JK vidutiniškai buvo išmokėtos keturis kartus atlyginimą viršijančios premijos.

Dėl 2008–2009 m. finansinės krizės įstatymų leidėjai ne kartą ėmėsi veiksmų, norėdami stabdyti išmokas bankininkams, ypatingai tam, kad būtų apribotos išmokos finansininkams, remdamiesi tuo, kad priedų mokėjimo kultūra skatina pernelyg rizikingų sprendimų priėmimą.

Jau anksčiau šiais metais Europos Parlamento (EP) nariai bei ministrai sutarė riboti bankininkų premijas iki jų atlyginimo dydžio. Dvigubai atlyginimą viršijančios premijos bus taip pat galimos, tačiau toks sprendimas galės būti priimamas tik po akcininkų balsavimo.

Šios taisyklės įsigalios ateinančiais metais bei bus taikomos daugiau nei 8 000 bankų visoje ES.
JK, kuri buvo vienintelė valstybė, pasipriešinusi šioms taisyklėms, įsitikinusi, kad išmokų ribojimas nepadidins finansinio sektoriaus saugumo bei skatins bankus padidinti bazinius atlyginimus.