Renginys prasidėjo 12.15 val. Briuselio laiku šalia Liuksemburgo aikštės. Dalyviai siekia atkreipti dėmesį į tai, kad 84 mln. europiečių gyvena žemiau skurdo ribos, ir paraginti Europą toliau kovoti su krizės padariniais, ypač atkreipiant dėmesį į paslaugų ir būsto prieinamumą, lygybę, galimybę gauti darbą ir pajamų.

„Kova su skurdu svarbi kiekvienam, tikinčiam, kad solidarumas yra pamatinė vertybė. Labai svarbu, kad skurdo mažinimo procese dalyvautų pilietinė visuomenė“, - sakė Parlamento vicepirmininkas Liboras Roučekas, atsakingas už 2011 m. sausio 27–28 dienomis EP organizuojamą renginį „Agora“, skirtą kovai su krize ir skurdu.

Isabelle Durat, EP vicepirmininkė ir viena iš „Agora“ organizatorių, kalbėjo: „Baigiasi metai, skirti kovai su skurdu, kurių metu vyko daug renginių, ir matėme nemažai asmeninių indėlių. „Agora“ sujungs šią patirtį su Parlamento politine ir įstatymų leidybos veikla. Dabar mes turime imtis veiksmų, padėdami NVO, besistengiančioms pastatyti ant kojų milijonus žmonių – žmonių, kurie atsidūrė pavojingoje situacijoje, pablogintoje krizės.“