„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutiko perimti 15 mlrd. JAV dolerių siekiančius (beveik 38 mlrd. litų) Ukrainos įsiskolinimus bei sumažinti dujų kainą trečdaliu. Ką tu apie tai manai? At tai nesupykdys protestuotojų dar labiau?“ – nerimavo žurnalistas.

„Žinoma, juk tai įrodo, kad Kremlius tampo lėlę už virvučių“, - pripažįsta straipsnio autorius. „Po kelių dienų palankus vėjas nustojo plaikstyti opozicinio judėjimo bures.“

„Ukraina kaip ukrainietė mergina“, - Kijeve gyvenančios bičiulės žodžius kartoja V. Maheshwari. „Kai jai duodi pinigų, ji tampa šiek tiek ramesnė.“

Kaip teigia straipsnio autorius, revoliuciją, kuri grėsė autoritariniam Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimui, numalšino Kalėdų Senelis. V. Putino pasiūlymas tuojau pat stabilizavo Ukrainos nacionalinę valiutą griviną bei pašalino valstybės, atsidūrusios sudėtingoje ekonominėje situacijoje, bankroto grėsmę, o dujų kainos sumažinimas tapo išsigelbėjimu eiliniams ukrainiečiams.

„Ukrainos prezidentas savo ruožtu išnaudojo situaciją pačiu palankiausiu būdu. Suvokęs, kad policijos veiksmai tik padidino protesto akcijas, jis atsitraukė ir leido protestui vykti netrukdomai“, - rašo V. Maheshwari.

Straipsnio autoriaus manymu, valdančiosioms politinėms jėgoms naudingas opozicijos nevientisumas bei akivaizdaus lyderio nebuvimas.

„Be to, opoziciniam judėjimui priskiriama ir ultradešiniųjų nacionalistinė partija „Laisvė“. Pirmąją 2014 m. dieną šios partijos surengta eisena su fakelais, skirta nacionalistų herojaus gimimo dienai paminėti, kuris, daugelio ukrainiečių nuomone, talkino fašistams, taip pat prisidėjo prie nuosaikiųjų atsitraukimo nuo „Euromaidano“, - rašo straipsnio autorius.

„Tačiau korumpuota Ukrainos valdžia neturėtų skubintis su pareiškimais, kad kova baigta“, - savo nuomonę reiškia V. Maheshwari.

„Euromaidanas“ suaktyvėjo Naujųjų metų išvakarėse, kai dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į aikštę, norėdami pademonstruoti, kad palaiko silpstančią revoliuciją. Turiu draugų iš Lvovo, kurie aštuonias valandas važiavo apsnigtomis Kijevo gatvėmis gruodžio 31 d. tam, kad sutiktų Naujuosius metus Maidano aikštėje“, - rašo V. Maheshwari.

„Judėjimo lyderiai, tarp kurių ir Vitalijus Klyčko, paskelbė, kad ketina kovoti tol, kol Ukrainos valdžia nepaskelbs išankstinių rinkimų. Jie planuoja likti aikštėje bent iki pavasario. Mažai tikėtina, kad eurorevoliucijos dvasia artimiausiu metu užges“, - tęsia straipsnio autorius.