V. Janukovyčiaus internetinėje svetainėje pranešama apie susitarimą pradėti derybas tam, kad būtų sustabdytas kraujo praliejimas, stabilizuota situacija valstybėje bei užtikrinta visuomeninė taika.

Tačiau Kijeve ir toliau tęsiasi susirėmimai tarp protestuotojų ir milicijos pajėgų.

Kaip rašo „Euractiv“, Rusijos remiamas V. Janukovyčius pasmerkė kraujo praliejimą Kijevo centre, kurio protestuotojai neapleidžia beveik tris mėnesius nuo tada, kai Ukraina atsisakė pasirašyti Asociacijos sutartį su ES ir pasirinko glaudesnius ryšius su Rusija.

Ukrainoje šiuo metu susiklosčiusią situaciją pasmerkė Vakarų pasaulis.
Vasario 19 d. ES ambasadoriai aptarė galimus veiksmus, tarp kurių lėšų įšaldymas bei įvažiavimo draudimai, nors dalis diplomatų abejoja šių sankcijų efektyvumu.

„ES atsakys į situacijos pablogėjimą, pasitelkusi nustatytas priemones“, - pareiškė ES Tarybos pirmininkas Hermanas van Rompuy.

Užbėgdama ES už akių, JAV vasario 19 d. įvedė JAV vizų išdavimo draudimus 20 Ukrainos vyriausybės pareigūnų, kurie buvo įvardyti kaip atsakingi už žmogaus teisių pažeidimus, susijusius su politine priespauda.
„Šie asmenys atstovauja daug didesnę grupę, kuri yra atsakinga už įsakymą saugumo pajėgoms kovoti su protestuotojais“, - sakė aukšto rango JAV valstybės departamento pareigūnas.

Buvo atsisakyta įvardyti į šį sąrašą patekusių asmenų pavardes, tačiau, anot valstybės departamento atstovo, šie apribojimai gali būti gana paprastai pašalinti, jei situacija Ukrainoje pagerės.

V. Janukovyčiui sankcijos taikomos nebus

ES atstovai nurodė, kad planuojamos tikslinės sankcijos bus skiriamos dėl nepagrįsto Ukrainos valdžios jėgos panaudojimo, bei pridūrė, kad prieš V. Janukovyčių šios sankcijos taikomos nebus tam, kad nebūtų užkertamas kelias atviram dialogui.

Prezidentui daromas spaudimas

V. Janukovyčius patikino, kad per tris mėnesius trukusius neramumus jis susilaikė nuo jėgos panaudojimo, tačiau buvo paragintas patarėjų imtis griežtesnių veiksmų. 

„Neturėdami jokio mandato iš gyventojų, neteisėtai, pažeisdami Ukrainos konstituciją, šie politikai, jei juos galima taip pavadinti, ėmėsi pogromų, padegimų bei žudymo tam, kad užgrobtų valdžią“, - sakė V. Janukovyčius.

Vasario 20 d. paskelbtas gedulas dėl žuvusiųjų Ukrainoje. Ukrainos valstybės saugumo tarnybos teigimu, pradėtas tyrimas dėl neteisėtų konkrečių politikų mėginimų užimti valdžią.