„Noriu, kad būtų visiškai aišku: laisvas asmenų judėjimas – pamatinė teisė, o ne derybų objektas. Neleiskime kalboms mūsų išduoti: ES šalių piliečiai, kurie pasinaudoja laisvo judėjimo teise, nėra imigrantai. Visi ES valstybių piliečiai turi tas pačias teises. Norėčiau taip pat pareikšti, kad romai yra ES piliečiai ir, žinoma, turi teisę laisvai judėti“, - teigė V. Reding.

Kaip rašo „New Europe“, EK komisarė, atsakinga už teisingumą ir pilietines teises, taip pat pasakė, kad „kai kuriose ES šalyse narėse kyla atgrasus populizmas“.

Viviane Reding
„Nors tokios kalbos šiandien gali padėti laimėti rinkėjų balsus, už tai teks sumokėti ateities ES piliečių kartoms“, - įspėjo V. Reding ir paskatino šalių politikus atremti populizmą.

V. Reding komentarai pasirodė likus vos keliems mėnesiams iki visiško keliavimo apribojimų ES Rumunijos ir Bulgarijos piliečiams panaikinimo.

Abiejose šiose valstybėse gyvena didelės romų bendruomenės, kurias praeityje buvo siekiama išsiųsti iš kitų ES valstybių narių, tarp kurių ir Prancūzija.

2012 m. rinkimų metais, 12 841 Rumunijos ir Bulgarijos pilietis, dauguma kurių – romai, buvo deportuoti iš Prancūzijos, o lyginant su 10 841 2011 m., stebimas šio deportuotųjų skaičiaus augimas 18,4 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)