Jie taip pat patvirtino taisykles, kuriomis nusikaltimų aukoms visoje ES teritorijoje bus užtikrinta vienoda apsauga, ir sugriežtino naftos ir dujų gavybos jūroje saugos standartus.

Antradienį EP nariai paragino valstybes pažaboti mokesčių rojus, panaikinti teisines mokesčių surinkimo spragas ir kovoti su agresyviu mokesčių planavimu.

Jie taip pat pritarė naujoms naftos ir dujų gavybos jūroje saugos taisyklėms, kurios įpareigos įmones, norinčias gauti leidimą išgauti minėtus išteklius, įrodyti savo gebėjimą atlyginti galimą žalą.

Trečiadienį EP nariai pritarė bendram ES bankų priežiūros mechanizmui, kuris leis Europos centriniam bankui tiesiogiai prižiūrėti didžiausius euro zonos bankus ir kartu prisidėti prie kitų bankų priežiūros.

Europarlamentarai taip pat pasiūlė nustatyti iki 2030 m. privalomus pasiekti atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo rodiklius ir siekti, kad žaliosios energijos dalis bendrame išteklių derinyje iki to laiko pasiektų bent 30 proc.

Kitąmet Europos Parlamento rinkimai ES šalyse turėtų vykti nebe birželį, o gegužės 22–25 d. Tokį sprendimo projektą antradienį patvirtino Europos Parlamentas. Birželį jam dar turės vienbalsiai pritarti ES Taryba.

Siekdama apsaugoti žiniasklaidą nuo valdžios ir lobistų kišimosi, ES turi stebėti valstybių teisės aktus, kuriais reguliuojama žiniasklaidos veikla, o prireikus – įsikišti, sakoma antradienį priimtoje Parlamento rezoliucijoje.

Kitoje tą pačia dieną priimtoje rezoliucijoje europarlamentarai rekomenduoja įsteigti ar išlaikyti daugiapakopes pensijų sistemas ir išsaugoti visuotines valstybines pensijas.

Smurto ar persekiojimo aukos, kurioms pagal civilinę teisę suteikta apsauga vienoje ES valstybėje, galės be ilgų biurokratinių procedūrų gauti tą pačią apsaugą ir kitose ES šalyse. Tai numatyta naujose taisyklėse, kurias trečiadienį patvirtino EP.

Kultūros ir garso bei vaizdo paslaugos, įskaitant teikiamas internetu, neturėtų būti įtrauktos į derybas dėl būsimo JAV ir ES laisvosios prekybos susitarimo, sakoma ketvirtadienį priimtoje Parlamento rezoliucijoje. EP nariai taip pat ragina siekti viešųjų pirkimų rinkų atvėrimo ir užtikrinti asmens duomenų apsaugą.

Tikimasi, kad šis susitarimas panaikins likusias transatlantinės prekybos kliūtis, ypač muitinės procedūrų ir reguliavimo apribojimų srityje.