„Vokietija yra svarbiausia mūsų partnerė siekiant ES reformų, nes ši valstybė užima svarbią vietą euro zonoje bei sudėtingomis sąlygomis sugebėjo išlaikyti dinamišką ekonomiką“, - sakė jis.

Kaip praneša „Euobserver“, JK ministras pirmininkas Davidas Cameronas vertina A. Merkel kaip pagrindinę sąjungininkę reformuojant ES bei iš naujo derantis dėl JK narystės ES sąlygų.

Dėl šios priežasties vasario 27 d. įvyksiančio vizito JK metu A. Merkel laukia svetingas pasitikimas. Į susitikimo dienotvarkę įtrauktas kreipimasis į JK Lordų ir Bendruomenių rūmus bei arbata pas karalienę Elžbietą II.

Toks prašmatnus pasitikimas taps kontrastu neseniai įvykusiam Francois Hollande’o apsilankymui JK. Prieš spaudos konferenciją dėl JK ir Prancūzijos bendradarbiavimo gynybos srityje jam buvo pasiūlyti pietūs D. Camerono gimtinėje esančioje vietos užeigoje.

Skirtingai nuo F. Hollande’o, kuris atmetė raginimus greitu metu iš naujo peržvelgti ES sutartis, A. Merkel, atrodo, nėra tokia kategoriška, nors ir pageidauja, kad bet koks ES sutarties atnaujinimas būtų sutelktas į gilesnę ekonominę euro zonos integraciją.

Teigiama, kad ES laisvo asmenų judėjimo reglamentavimas taip pat bus įtrauktas į JK ir Vokietijos vadovų susitikimo darbotvarkę, nes tiek A. Merkel, tiek ir D. Cameronas siekia užkirsti kelią taip vadinamam socialinių išmokų turizmui.

„Esu tikras, kad šie dalykai bus aptariami“, - patikino W. Hague’as bei pridūrė, kad Vokietijoje taip pat galioja griežtos taisyklės, nes ši šalis nepageidauja, kad būtų išnaudojama šios šalies socialinės apsaugos sistema.

Teigiama, kad į JK ir Vokietijos vadovų susitikimo darbotvarkę bus įtraukti ES aukščiausių postų dalybų, laukiančių po šių metų gegužės mėn. įvyksiančių rinkimų į Europos Parlamentą (EP), bei krizės Ukrainoje klausimai.