Kaip rašo www.euractiv.com, kiaušiniai nepasiekė J. M. Barroso ar kitų debatų dalyvių, tarp kurių buvo ir Belgijos užsienio reikalų ministras Didieras Reynersas, tačiau paliko dėmių ant scenos, kurioje jie sėdėjo. Du jaunuoliai buvo išvesti iš patalpos, o debatai tęsėsi toliau.

„Debating Europe“ – tai eilė susitikimų su piliečiais visose Europos Sąjungos (ES) valstybėse narėse, organizuojamų 2013-ųjų Europos piliečių metų bei 2014 m. ES rinkimų proga.

Kaip pranešama, incidentas įvyko pirmąją debatų valandą, kai debatų moderatoriai leido pasisakyti dviem jaunuoliams.

Pirmasis – vaikinas – pasakė J. M. Barroso, cituodamas „Eurobarometro“ apklausos rezultatus, kad „95 proc. ES šalių piliečių nepalaiko griežtų taupymo priemonių taikymo, tačiau jų balsų niekas negirdi“. Antroji – mergina – apkaltino J. M. Barroso, kad jis atsakingas už tai, kad „Europos tvirtovė“ sukėlė imigrantų žūtį.

Vienas iš debatų moderatorių nutraukė juos ir priminė, kad iš jų tikimasi klausimų, tačiau J. M. Barroso paprašė jų tęsti. „Europos ūkininkai netenka pinigų už kiekvieną kiaušinį, kurį jie parduoda, dėl Jūsų vykdomos laisvosios prekybos politikos“, - paskelbė jaunuolis, tada iš jų buvo paimti mikrofonai, o vaikinas ir mergina metė kiaušinius.

J. M. Barroso neseniai buvo „nušvilptas“ Lampedūzoje – mažoje Italijai priklausančioje saloje šalia šios šalies krantų, kur prieš dvi savaites apie 270 imigrantų nuskendo per laivo katastrofą. Tačiau viena įspūdingiausių demonstracijų prieš J. M. Barroso įvyko jo gimtojoje šalyje – Portugalijoje, kur gyventojai apkaltino jį sumokant per mažą kainą už bankininkų klaidas.