„Struktūriniai fondai yra pagrindinis konkurencingumo atgaivinimo įrankis“, - sakė J. Buzekas, pridurdamas, kad būtina daugiau investuoti į naujas technologijas, inovacijas ir naujas idėjas.

Be to, anot buvusio Lenkijos premjero, visuotinai sutariama, kad reikėtų keisti ES bendrąją žemės ūkio politiką, jau kelis dešimtmečius suvalgančią didelę dalį ES biudžeto.

Paklaustas apie galimybę atsisakyti daug išlaidų reikalaujančių kasmėnesinių EP kelionių į Strasbūrą, kur vyksta Parlamento plenarinės sesijos, J. Buzekas šiai idėjai nepritarė.

„Strasbūras yra simbolinė vieta. Simboliai yra svarbūs. Galime klausti, ar teisinga, kad kai kuriose valstybėse narėse išliko monarchija. Tačiau šioms šalims ji turi istorinę reikšmę ir tebėra svarbi viešojo gyvenimo ir domėjimosi dalis“, - sakė jis, pridurdamas, kad Prancūzijoje esantys EP rūmai atspindi pagrindinę ES vertybę – solidarumą.

Kai prieš pusantrų metų buvo išrinktas EP pirmininku, J. Buzekas ypač pabrėžė nacionalinių parlamentų vaidmenį ES sprendimų priėmimo procese. Ir dabar jis tikina, kad tarp parlamentų vyksta daug platesnis bendradarbiavimas, nors naujų institucinių procesų ir mažai.

Be to, jis sutinka, kad būtina stiprinti bendravimą ir tarpusavio supratimą tarp piliečių ir ES institucijų, kad neliktų dabar egzistuojančio atotrūkio. „Žinutė turi būti aiški, tokia yra politiko užduotis. Tačiau mums reikia gero pasiuntinio, kuris ją perduotų, – o tai jūsų rankose“, - sakė jis, pabrėždamas Europos žiniasklaidos vaidmenį.