J. Buzekas sakė, kad Europos Parlamentas „susitaikė“ su tuo, kad 2011 m. biudžetas padidės tik 2,9% – perpus mažiau, negu siekė europarlamentarai. Tačiau jis nesutiko, kad rengiant ilgalaikį ES biudžetą 2014–2020 metams taip pat reikia laikytis taupymo režimo.

„Nemanau, nes ne Europos šalims tai labai daug kainuos“, - sakė jis, turėdamas galvoje bendrus projektus su valstybėmis, nepriklausančiomis ES, kurie nebūtų įgyvendinti, jei pritrūktų lėšų. Dėmesys turi būti nukreiptas į „darbo vietų kūrimą, mokymąsi visą gyvenimą, mokymus, švietimą, visa, kas yra susiję su darbo vietų kūrimu“, teigė politikas. - „Taigi mums reikia kur kas daugiau, jei norime išlaisvinti Europos regionų potencialą“.

Jau daugiau kaip mėnesį kova dėl biudžeto tarp Europos Parlamento ir valstybių narių, atstovaujamų Europos Tarybos, nejuda iš vietos.

J. Buzekas teigė besitikintis, kad Europos Parlamentas gruodžio 15 dieną patvirtins kompromisinį variantą, pagal kurį biudžetas bus didinamas tik 2,9%, o ne 6%, kaip jie iš pradžių norėjo, tačiau už tai Parlamentas pageidauja gauti papildomų galių, pavyzdžiui, ateityje jis norėtų dalyvauti jau pačiuose pirmuosiuose derybų dėl biudžeto etapuose.

Gruodžio 16–17 d. vyks Europos Tarybos susitikimas, kurio metu valstybės narės galėtų priimti sprendimą šiuo klausimu.

Jei šį mėnesį nepavyks susitarti dėl 2011 m. biudžeto, ateinančiais metais bus vadovaujamasi 2010 m. biudžeto nuostatomis, skiriamas lėšas išdalinant mėnesinėmis porcijomis.