J. Buzeko spaudos tarnybos išplatintame pareiškime sveikinamas sprendimas pakviesti ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro ekspertus (ESBO DIŽTB) stebėti rinkiminę kampaniją. Taip pat išreiškiama viltis, kad stebėtojų darbas nebus varžomas.

„Būtina laikytis kiekvieno ESBO DIŽTB rekomendacijų žodžio, jei norima, kad šių rinkimų rezultatai būtų laikomi teisingais ir demokratiškais“, - teigia J. Buzekas.

Europos Parlamento vadovas paragino Baltarusijos valdžią užtikrinti lygias sąlygas visiems kandidatams registruojantis, formuojant visų lygių rinkimų komisijas, taip pat garantuoti išankstinio balsavimo patikimumą ir balsų skaičiavimo procedūros skaidrumą.

J. Buzekas išreiškė susirūpinimą dėl Baltarusijos spaudos laisvės ir pakvietė Baltarusijos vadovybę užtikrinti lygias visų kandidatų galimybes žiniasklaidos priemonėse bei nutraukti „nepriklausomų žurnalistų persekiojimą ir spaudimą“.

Europos Parlamento pirmininkas su apgailestavimu pareiškė, kad „paskutinieji rinkimai Baltarusijoje faktiškai tapo pasišaipymu iš demokratijos“. „Demokratija taip neveikia, tai ne surepetuota pjesė, kuriai vadovauja režisierius, o aktoriai kartoja išmoktą tekstą. Demokratija – tai laisvos ir nepriklausomos tautos valios realizacija ir išraiška“, - J. Buzeko pareiškimą cituoja „BelaPAN“.

J. Buzekas paragino šalies demokratines jėgas susijungti ir užtikrino, kad ES šalys „nuoširdžiai palaiko baltarusių siekį gyventi laisvoje, demokratiškoje ir nepriklausomoje šalyje“.