H. van Rompuy Lietuvos pirmininkavimą įvertino kaip sėkmingą, akcentuodamas, kad mato pasiektus rezultatus.

"Matant, kas pasiekta, nuveikta, ir objektyviai galime pasakyti, jog užduotys, kurios teko Lietuvai, buvo ne tik svarbios, bet ir didžiulės", - penktadienį per bendrą spaudos konferenciją su J. M. Barosso ir Prezidente Dalia Grybauskaite sakė EVT pirmininkas.

H. van Rompuy išskyrė pasiektą susitarimą dėl Bankų sąjungos, Bankų pertvarkymo mechanizmo, Bankų gaivinimo ir pertvarkymo, Indėlių garantijų, Darbuotojų komandiravimo direktyvas.

"Manau, kad Lietuvos pirmininkavimas buvo tikrai sėkmingas", - sakė H. van Rompuy ir patikino toliau glaudžiai bendradarbiausiantis su pirmininkavimą ES Tarybai iš Lietuvos nuo sausio perimančia Graikija. Pasak EVT vadovo, opūs bus prieglobsčio, migracijos klausimai.

EK prezidentas apie sėkmingą Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai teigė taip pat kalbėjęs ne mandagumo verčiamas.

"Taip, nes tai tiesa. Lietuvos pirmininkavimo darbotvarkė buvo išties sudėtinga, tikslai pasiekti", - teigė EK prezidentas.

Jis pažymėjo, kad per Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai buvo pasiekti susitarimai dėl daugiametės 2014-2020 m. ES finansinės perspektyvos, paminėjo tokias opias temas, kurios, pasak Ž. E. Barozo, nesulaukė tokio pelnyto dėmesio, dėl kurių nebuvo lengva susitarti, pavyzdžiui, Tabako direktyva.

"Galėčiau daug vardinti, tik pasakysiu, kad Lietuva savo pirmininkavimo metu ir Prezidentei D. Grybauskaitei įsipareigojus siekti tikslų, dirbo atsidavusiai visa komanda ir tikrai nusipelnė visų didelės pagarbos", - sakė EK prezidentas.

J. M. Barosso išreiškė viltį, kad penktą kartą ES Tarybai pirmininkausianti Graikija dirbs sėkmingai.

Savo ruožtu ES Tarybai pirmininkavusios Lietuvos Prezidentė D. Grybauskaitė nuoširdžiai padėkojo visiems, kurie vertino Lietuvos pirmininkavimą.

"Nes tai mums buvo pirmas kartas, ir aš labai džiaugiuosi, kad kitas kartas ne taip greitai ateis, nes iš tiesų patirtis buvo labai įdomi, svarbi, bet geriau ne taip dažnai tą patirtį patirti", - juokavo Lietuvos vadovė.

Lietuva buvo pirmoji iš Baltijos valstybių, pirmininkavusi ES Tarybai.