A. Liebermanas patarė Europai pirma išspręsti konfliktą Kaukaze bei užsitęsusias problemas Kipre ir Kosove, nes tik tada žydų valstybė „klausysis jūsų patarimų“, pranešė konservatyvus „Jerusalem Post“.

Be to, jo nuomone, Europa ketina paaukoti Izraelį taip pat, kaip tada, kai 1939 m. apleido Čekoslovakiją.

„1938 m. Europa įgijo Hitlerio palankumą, paaukodama, o ne palaikydama Čekoslovakiją, tačiau nieko iš to nelaimėjo“, - ministrą cituoja „Haaretz“, kairiosios pakraipos Izraelio dienraštis. - „2010-aisiais mes nebūsime Čekoslovakija, mes ginsime svarbiausius Izraelio interesus“.

A. Liebermano teigimu, spausdama Izraelį ir Palestiną sudaryti taikos sutartį, tarptautinė bendruomenė taip bando kompensuoti savo nesėkmes kitose pasaulio vietose.

„O kaip dėl problemų Somalyje, Šiaurės Korėjoje, Zimbabvėje, Afganistane ir Sudane?“, - klausė jis.
Toks aštrus pasisakymas yra atsakas į Prancūzijos užsienio reikalų ministro Bernardo Kouchnerio pareiškimą, kad, užstrigus taikos deryboms, Palestinos valstybė gali būti sukurta per Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą. Duodamas interviu Palestinos laikraščiui „AL-Ayyam“, B. Kouchneris teigė, kad Paryžius tikisi, jog abi šalys drauge priims sprendimą, tačiau esą negalima atmesti ir pirmojo varianto.