S.Berlusconi patikino A.Merkel, kad liausis prieštaravęs Berlyno reikalavimui uždrausti įvažiuoti į ES svarbiausiems asmenims iš Aleksandro Lukašenkos vyriausybės, sakė šaltinis, kuris buvo abiejų Europos lyderių susitikime trečiadienį.

S.Berlusconi palaiko glaudžius ryšius su Minsku, o 2009 metais jis tapo pirmuoju iš Vakarų lyderių, kurie apsilankė Baltarusijoje.

Sausį Berlynas pranešė, kad svarsto galimybę įvesti ES sankcijas Baltarusijai, kai žiauriai buvo išvaikyti masiniai protestai Minske, prasidėję gruodį po dar vienos A.Lukašenkos pergalės prezidento rinkimuose.

Trečiadienį Baltarusijos valdžia atšaukė licenciją populiariai privačiai radijo stočiai "Avtoradijo", vertindama kaip "ekstremistinę veiklą" tai, kad ji transliavo opozicijos kandidatų į prezidentus agitacinę medžiagą per gruodžio rinkimus.

ES pirmą kartą uždraudė įvažiuoti į savo teritoriją A.Lukašenkai ir keliems aukštiems jo administracijos pareigūnams 2006 metais.

Po dvejų metų draudimas buvo panaikintas, kai buvo paleisti į laisvę politiniai kaliniai, o 2009 metais A.Lukašenka apsilankė Italijoje, kur surengė pirmąjį per 14 metų oficialų vizitą į Vakarų Europą.

S.Berlusconi anksčiau ragino visiškai panaikinti sankcijas Baltarusijai.