Praėjusią savaitę Jungtinės Karalystės naujienose mirgėjo pranešimai apie tai, kad praėjusį antradienį Europos Taryba (ET) anonimiškai balsavo prieš nacionalinius draudimus nešioti burkas ES valstybėse.

Tarybos nariai paprieštaravo Prancūzijos ir Ispanijos bandymams uždrausti su religija susijusių galvos apdangalų nešiojimą viešose vietose. ET nariai iš 47-ių Europos valstybių pareiškė, kad bendras burkų draudimas pamintų moterų, kurios „nuoširdžiai, laisva valia trokšta“ prisidengti veidą, teises.

ET paragino Šveicariją panaikinti draudimą statyti minaretus, o šį draudimą pavadino diskriminuojančiu.
Europos Žmogaus Teisių Teismas priėmė nuosprendį, kad negali įteisinti gėjų santuokos. Į teismą kreipėsi tos pačios lyties pora iš Austrijos. Byla sukėlė daug ginčų Jungtinėje Karalystėje (čia valstybė įsikišo kaip trečioji šalis), nes baimintasi, kad porai laimėjus bylą, JK vyriausybė patirtų spaudimą įteisinti gėjų santuokas vietoje esančio civilinės partnerystės registravimo.

ET ėmėsi veiksmų uždrausti nuo uodų saugančius prietaisus, skleidžiančius skausmingus aušto dažnio garsus, girdimus tik vaikams ir jauniems žmonėms.  ET parlamentinė asamblėja anonimiškai paragino uždrausti prietaisus, kuriuos pavadino ypač agresyviais. Nors dažni oficialūs raštai ir nutarimai iš Strasbūro gali stipriai paveikti JK ir kitų šalių įstatymus ir politiką, tačiau daugumai žmonių Europos Tarybos lieka mistiška įstaiga, rašo "The Guardian",