Belliard gatvėje esančio pastato atriume penktajame aukšte, dalis lubų įgriuvo naktį iš šeštadienio į sekmadienį, todėl per incidentą niekas nenukentėjo.

ES Regionų komiteto generalinis sekretorius Gerhardas Stahlas savo pranešime teigė, kad atriumą planuojama uždaryti neapibrėžtam laikotarpiui. Pranešime taip pat teigiama, kad susisiekus su pastato savininku ir rangovu, atsakingu už lubų montavimą, buvo sutarta patikrinti kitas pastato lubas, panašias į įgriuvusias.

„Darome viską, kad remonto darbai būtų pradėti kuo greičiau“, - sakė ES Ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto generalinis sekretorius Martinas Westlake.

Pastato atriume kartais rengiamos parodos ir priėmimai, taip pat juo naudojasi darbuotojai, norintis iš Jacques Delors patekti į Bertha Von Suttner patatą.

2008 m. rugpjūtį dalis posėdžių salės lubų įgriuvo Europos Parlamento Louise Weiss pastate Strasbūre. Dvi rugsėjo mėnesį turėjusios įvykti plenarinės sesijos buvo perkeltos į Briuselį. Atlikus 8 mln. eurų kainavusius remonto ir saugos patikrinimo darbus, parlamentarai dirbti į posėdžių salę sugrįžo spalį.