Revizoriai visur rinko bei tikrino dokumentus, susijusius su projektu "Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas". Specialistai ieškojo informacijos, patvirtinančios arba paneigiančios žinias apie galimus šio projekto pažeidimus.

Sostinės savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Rimvydas Jančiauskas sakė, kad revizoriai pageidavo patikrinti visus su projektu susijusius popierius - nuo pat paraiškos Europos Sąjungos lėšoms gauti.

"Tikrintojai nelipa į autobusus, troleibusus, nevažiuoja į jų parkus, atliekama ne fizinė patikra. Galima spręsti, kad juos labiau domina projekto dokumentai", - sakė R.Jančiauskas.

Manoma, kad tikrintojams labiausiai rūpi su viešaisiais pirkimais susiję projekto dokumentai. Ko konkrečiai jie ieško, sostinės valdininkai nežino, o tyrimo rezultatai paaiškės tik specialistams grįžus į Briuselį ir išanalizavus surinktą medžiagą.

Elektroninių bilietų projektas jau seniai apaugęs skandalais.

Iki šiol gyventojai negali nusipirkti vienkartinių elektroninių bilietų, veikia ne visos apie transporto srautus informuoti turinčios švieslentės.

Iš viso elektroninių bilietų projekto, apimančio Vilnių, Kauną bei Klaipėdą, vertė - beveik 20 milijonų litų, daugiau nei pusę jo lėšų skyrė Europos Sąjunga.

Moderni sistema didžiuosiuose šalies miestuose jau turėjo būti įdiegta prieš kelerius metus, tačiau projekto pabaigos terminai vis atidėliojami.

Blogiausias niekaip neįgyvendinamo projekto scenarijus - gali tekti grąžinti jam skirtas ES lėšas, jeigu paaiškėtų, kad sistema buvo diegiama siekiant sukčiauti.