Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj susitiks su Europos Parlamento (EP) Pirmininku Martinu Schulzu ir EP pirmininkų sueigos nariais. Susitikime bus aptarti aktualūs visai ES klausimai ir svarbiausi Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai. Tai tradicinis EP atstovų vizitas prieš šaliai pradedant pirmininkavimą.

EP atlieka ypatingai svarbų vaidmenį ES sprendimų priėmimo procese, todėl su europarlamentarais pirmininkavimo metu būtinas sklandus bendradarbiavimas. EP pirmininkų sueiga atstovauja visoms parlamento politinėms jėgoms ir priima strateginius sprendimus.

Vizito metu bus aptarti svarbiausi Lietuvos pirmininkavimo tikslai ir prioritetai. Bus kalbama apie jaunimo įdarbinimą, Bankų sąjungos kūrimą, bendros rinkos stiprinimą, vidaus energetikos rinkos kūrimą, Rytų partnerystę.

Taip pat bus aptartos derybos su EP dėl 2014-2020 m. ES biudžeto - pirmininkaujanti Lietuva turės derėtis dėl daugiau nei 70 atskirų projektų.

Vakare Prezidentė kartu su EP Pirmininku Martinu Schulzu ir Europos Komisijos vicepirmininke, teisingumo, pagrindinių teisių ir pilietybės komisare Viviane Reding dalyvaus diskusijoje „Piliečių Europa", skirtoje Europos piliečių metams.

Ši diskusija į Prezidento rūmus suburs Užsienio reikalų ministerijos atstovus, Seimo narius, užsienio šalių ambasadorius, akademikus, nevyriausybinių organizacijų atstovus ir studentus, kurie aptars, kaip įtraukti europiečius į ES aktualių klausimų sprendimą.