H. Van Rompuy atstovas spaudai Dirkas De Backeris patvirtino, kad tokia kelionė buvo, tačiau teigė, kad tokio aukšto rango politikos veikėjams yra normalu naudotis apsaugotomis tarnybinėmis transporto priemonėmis.
„Jei Tarybos pirmininkas išėjo atostogų, tai nereiškia, kad jis nebėra Tarybos pirmininkas ir jam nereikia tokio paties lygio apsaugos“, - sakė jis. - „Saugoma ištisus metus“.

„Viskas buvo padaryta, kaip pareikalavo Tarybos saugumo tarnyba, kad būtų išlaikyta vadinamoji „apsaugos grandinė“. Tai reiškia, kad joks bagažas nebus išsiųstas atskirai, ir kad visi šeimos nariai keliauja kartu su juo. Juk jis neina atostogų kasdien“, - kalbėjo H. Van Rompuy atstovas. Jo teigimu, skaičiuojant sunaudotą kurą, ši kelionė atsiėjo tik apie 50 eurų.
Tačiau toks saugumo protokolas stebina Europos Komisijos pareigūnus. EK atstovo teigimu, EK pirmininkui Jose Manueliui Barroso niekada nebūtų leista šitokiu būdu pasinaudoti tarnybiniais automobiliais.

Asmeniniams reikalams naudotis tarnybiniais automobiliais taisyklės draudžia ir Europos Parlamento pirmininkui Jerzy Buzekui.