Jo teigimu, visoje euro zonoje infliacijos lygis žemas, o mokėjimų balansas – normalus. Tačiau, nepaisant to, išlieka ir tam tikrų sunkumų, kalbėjo jis.

„Tarp euro zonos šalių tebėra per daug nesutarimų dėl ekonominio augimo, biudžeto būklės bei mokėjimų balanso, todėl susiklostė taip, kad krizė įsitvirtino tik atskirose šalyse, kurios ėmėsi taupymo priemonių ir pradėjo reformas“, - interviu Belgijos televizijos kanalui „RTFB“ sakė H. Van Rompuy.

H.van Rompuy
Tai šį tą rodo, nesvarbu, kad kai kurie jau nebetiki ar per silpnai tiki (eurozonos stabilumu - DELFI), o kiti tuo tiki labiau, ir aš galvoju, jog tai labai teigiamas ženklas
ES Tarybos pirmininkas mano, jog tokioje situacijoje būtina siekti daugiau bendrumo tarp šalių bei aiškiau susitarti tarpusavyje dėl būtinos pagalbos monetarinės sąjungos partnerėms, susidūrusioms su finansiniais sunkumais.

Jis patikino, kad bus imtasi visų reikalingų priemonių eurui apsaugoti.

H. Van Rompuy nuomone, Estijos prisijungimas prie euro zonos nuo 2011 m. sausio 1 d. yra vilčių suteikiantis ženklas.

„Tai šį tą rodo, nesvarbu, kad kai kurie jau nebetiki ar per silpnai tiki (eurozonos stabilumu - DELFI), o kiti tuo tiki labiau, ir aš galvoju, jog tai labai teigiamas ženklas“, - sakė jis.

Estija nuo sausio 1 d. taps 17-ąja euro zonos nare.