„Dabartinė netikrumo atmosfera Europos kaimyniniuose regionuose, kartu su įtampa šalyse narėse dėl ekonominės krizės, yra pats didžiausiais iššūkis, jei ne grėsmė, Bendrijos pažangai“, - antradienį Seime vykstančioje ES parlamentų pirmininkų susitikime sakė E.Meimarakis.

Jis pažymėjo, kad kol šalys rytuose susiduria su vienokio pobūdžio spaudimu, pietūs sprendžia kitas problemas - nelegalios migracijos iš Afrikos.

„Mano šalis, kartu su Italija, Malta ir kitomis Viduržemio jūros valstybėmis susiduria su nelegalia migracija jūra, ir tai sąlygoja humanitarinę krizę. Esame sudužusio pabėgėlių laivo Lampedūzoje tragedijos liudininkai, o panašios, tik mažesnio masto tragedijos Egėjo jūroje lieka plačiau ir nepastebėtos“, - kalbėjo Graikijos atstovas.

„Mano šalis susiduria su dideliais sunkumais siekdama suvaldyti nelegalios migracijos srautus, kurie toliau driekiasi link centrinės ir šiaurės Europos, ir visa tai vyksta, kol šalis yra paveikta gilios recesijos ir didelio nedarbo lygio“, - pažymėjo Graikijos parlamento vadovas.

Jis pabrėžė, jog „jokia Europos šeimos narė negali ignoruoti nemažėjančio spaudimo Europos rytuose ir pietuose“. „Laisvės, saugumo ir teisingumo užtikrinimas yra pagrindinis ES tikslas ir mūsų kaip parlamentarų pareiga užtikrinti, kad šiuo kritiniu Europai metu mes žengsime pirmyn, o ne atgal“, - savo pranešimą konferencijoje baigė E. Meimarakis.