Pasak Ch.Lagarde, vyriausybės tariasi dėl iki 120 mlrd. eurų (414 mlrd. litų) paketo, kuris būtų išmokėtas Graikija per trejus metus. Ji pridūrė, kad euro zonos valstybių vadovai artimiausiomis dienomis susitiks patvirtinti šį planą.

Ministrė šiuos komentarus išsakė šeštadienį po Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy susitikimo su vyriausybės pareigūnais, kuriame buvo tariamasi dėl pagalbos Graikijai.

Atėnai sako, kad jiems reikia skubiai gauti 8,5 mlrd. eurų (29,3 mlrd. litų) išpirkti obligacijoms, kurių galiojimas baigiasi gegužės 19 dieną. Didėjantis nerimas, kad Vokietija gali atsisakyti prisidėti prie anksčiau šią savaitę sutarto skirti 45 mlrd. eurų (155,4 mlrd. litų) gelbėjimo paketo sukėlė sąmyšį.

Ugninga kova

Šeštadienį Graikijoje vyksta gegužės 1-osios demonstracijos. Atėnuose ir kituose didžiuosiuose miestuose žmonės išėjo į gatves protestuoti prieš per griežtas kovos su finansų krize priemonėmis, kurias pasiūlė vyriausybė.

Graikai yra prieš atlyginimų ir pensijų mažinimą, mokesčių didinimą.

Šalies valdžia ne kartą ragino tautiečius "stipriau susiveržti diržus", kad sumažėtų biudžeto deficitas.

Dalis radikaliau nusiteikusių protestuotojų susirėmė su policija. Protestuotojai mėtė padegamuosius užtaisus ir akmenis, policija atsakė ašarinėmis dujomis.