Ataskaitoje, kurioje nurodyta, kaip prieglobsčio siekiantys ir neteisėti imigrantai yra kalinami „blogesnėmis, nei pačios blogiausios sąlygomis“, organizacija „Amnesty International“ stipriai kritikuoja Atėnus dėl vaikų įkalinimo ilgiems laikotarpiams politikos.

Ataskaitoje teigiama, kad sąlygos yra tokios blogos, kad vaikai skelbia bado streikus, protestuodami prieš įkalinimą, o kai kurie netgi bando žudytis.

„Vaikų įkalinimas visuomet yra nepriimtinas. Vaikai neturėtų būti laikomi blogose sąlygose ir neturėtų būti įkalinti ilgam laikui, – teigia organizacijos Briuselio biuro vadovas Nicolasas Begeris. – Nors Graikija išgyvena ekonomiškai sunkius laikus ir čia atvyksta daugybė imigrantų, šios problemos negali būti laikomos tokio elgesio su vaikais pateisinimu.“

Organizacija dokumentais patvirtina, kad sąlygos „didžiojoje daugumoje“ šalies imigrantų įkalinimo centrų yra prastos, juose yra per daug žmonių ir sanitarinių problemų.

Į Graikiją atvykę nelydimi vaikai, kuriuos pagauna valdžios pareigūnai, paprastai būna suimti ir įkalinti už neteisėtą atvykimą į šalį. Kai išduodamas deportavimo orderis, jie lieka įkalinti, iki kol bus paskirtas teisėtas globėjas ir specialiame priėmimo centre atsiras vieta nelydimam vaikui.