Kaip rašo „Euronews“, sunkumai, su kuriais susiduriama šiose srityse, ypatingai slėgė pačią Graikiją, kuri labiau nei kitos ES valstybės narės nukentėjo nuo ekonominio nuosmukio ir pernelyg didelės įsiskolinimų naštos, tačiau dabarši šalis jau pasiruošusi kalbėti apie atsigavimą.

„Graikijai teko daug ką paaukoti, tačiau dabar galima teigti, kad krizė liko praeityje, liko ji ir viso ES praeityje“, - pareiškė Graikijos ministras pirmininkas Antonisas Samarasas. „Tačiau, žinoma, dar nėra išspręstos visos problemos, teks dar daug ką padaryti“, - pridūrė jis.

„Nepamirškime, kad dar visai neseniai buvo spekuliuojama dėl galimo Graikijos pasitraukimo iš euro zonos ir bendrosios valiutos bei visos ES griūties“, - priminė Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jose Manuelis Barroso.

„Po užsitęsusios ekonominės krizės, pirmininkavimas ES – tai puiki galimybė Graikijai atkurti savo reputaciją tarptautiniu mastu. Šių metų gegužės mėn. įvyksiantys Europos Parlamento (EP) rinkimai parodys šių pastangų ir vadovavimo visai ES rezultatus. Pačiai Graikijai tai taps trapios valdančiosios koalicijos išbandymu“, - samprotavo J. Manuelis Barroso.