Pasak trečiadienį įvertį paskelbusios „Eurostat“, palyginti su ankstesniu ketvirčiu greičiausiai visoje ES augusi Lietuvos ekonomika 2010 metų antrąjį ketvirtį padidėjo 3,2 procento. Nuo jos atsiliko Vokietija (2,2 proc. augimas per ketvirtį), Estija, Suomija ir Švedija (1,9 proc. augimas per ketvirtį).

Antrasis ES ir euro zonos BVP įvertis rodo, kad ir šešiolikos eurą turinčių šalių, ir visos iš 27 narių sudarytos Sąjungos ekonomikos vidutiniškai augo 1 procentu, palyginti su pirmuoju 2010 metų ketvirčiu.

Palyginti su antruoju 2009 metų ketvirčiu, euro zonos BVP (panaikinus sezono įtaką) augo 1,9 procento, ES ekonomika augo 2 procentais. Darydama antrąjį įvertį ES ekonomikos augimą „Eurostat“ įvertino geriau: rugsėjo pradžioje vertinta, kad ES ekonomika antrąjį ketvirtį augo 1,9 procento.

Pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su ankstesniu, augimas buvo lėtesnis: euro zonos ekonomika augo 0,3 procento, ES augo 0,4 procento. Lėčiau pirmąjį ketvirtį augo ir BVP, palyginti su tuo pačiu laiku pernai: euro zonos ekonomika, palyginti su pirmuoju 2009 metų ketvirčiu, 2010 metų pirmąjį ketvirtį augo 0,8 procento, ES ekonomika – 0,7 procento.

ES augimas lenkia pagrindinių ekonominių partnerių JAV ir Japonijos ekonomikų augimą. Pasak „Eurostat“, antrąjį 2010 metų ketvirtį JAV buvo sukurta 0,4 procento daugiau bendrojo vidaus produkto nei ketvirčiu anksčiau, Japonijoje – taip pat 0,4 procento.

Lapkričio 12 dieną „Eurostat“ publikuos pirmąjį 2010 metų trečiojo ketvirčio ES ir euro zonos BVP įvertį.