„Rinkimai į Europos Parlamentą – galimybė mūsų šalių piliečiams pristatyti ES pasiekimus. Pasiekta yra daug, tačiau ne visi pasiekimai deramai paaiškinti. Svarbu stiprinti domėjimąsi ES darbotvarke ir kartu parodyti, kad ES piliečių interesai nulemia priimamus sprendimus“, – sakė susitikimui pirmininkavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Anot ministro, 2014 m. Europos Parlamento rinkimai vyks bendrijai atsitiesiant po ekonominės krizės. Todėl žmonės visų pirma vertins, kokių sprendimų ekonomikai ir finansams stiprinti sugebėjo pasiūlyti Europa, ir kaip efektyviai politikų priimti sprendimai įgyvendinami.

„Lietuvos pirmininkavimo pradžioje sėkmingai derėdamiesi dėl Sanglaudos paketo, programų mokslininkams ir studentams, jau įsitikinome, kad geriausi sprendimai priimami tik Tarybai ir Europos Parlamentui dirbant išvien. Pirmininkavimo metu tęsime šias diskusijas, nes efektyvus ES veikimas yra mūsų visų nuolatinis rūpestis“, – pabrėžė L. Linkevičius.

Bendrųjų reikalų taryba (BRT) posėdžiauja kartą per mėnesį ir aptaria klausimus, turinčius įtakos daugeliui Europos Sąjungos politikos sričių. Tarp jų: ES daugiamečiam biudžetui, ES plėtros procesui, instituciniams ir administraciniams klausimams, pasirengimui ES Vadovų Tarybos susitikimams. Konkreti BRT tema pasirenkama atsižvelgiant į ES darbotvarkės aktualijas ir valstybės narės pirmininkavimo prioritetus.