Parlamentui pavyko pasiekti, kad 2011 m. biudžete būtų numatyta daugiau lėšų nenutrūkstamam mokymuisi (18 mln. eurų daugiau), verslumui ir naujovėms (10 mln. eurų daugiau), energetikos projektams (10 mln. eurų daugiau), aplinkosaugos programai LIFE (6,7 mln. eurų daugiau), taip pat pagalbai Palestinai (100 mln. eurų daugiau), kovai su prievarta prieš moteris ir vaikus, terorizmo prevencijai, neįgaliųjų olimpinėms žaidynėms bei jaunimo veiklai. Parlamentas taip pat pasiekė, kad būtų sukurta atskira biudžeto eilutė Baltijos jūros strategijai, kurioje numatyta 2,5 mln. eurų.

Europarlamentarai jau anksčiau buvo sutikę su ES Tarybos pasiūlytu biudžeto dydžiu: 141,8 mlrd. eurų įsipareigojimų ir 126,5 mlrd. eurų mokėjimų. Vėliau sutarta su Europos Komisija ir ES Taryba, kad pritrūkus lėšų bus pateikti taisomojo biudžeto projektai.

Lapkritį Parlamentui nepavyko iš pirmo karto susitarti su ES Taryba dėl kitų metų ES biudžeto, Parlamentui iškėlus politinių reikalavimų, susijusių su Lisabonos sutarties nuostatų dėl biudžeto įgyvendinimu. Pagrindiniai jų – įtraukti Parlamentą į derybas dėl ilgalaikio ES biudžeto bei nuosavųjų išteklių sistemos pakeitimo. Susitarus dėl šių klausimų, nebeliko kliūčių Parlamentui patvirtinti Europos Komisijos naujai pateiktą biudžeto projektą.

Europos Komisija įsipareigojo pateikti formalius siūlymus dėl nuosavųjų išteklių sistemos reformos iki kitų metų birželio pabaigos bei patikino, kad ši reforma bus aptariama derantis dėl naujos finansinės perspektyvos. Artimiausiu laikotarpiu ES Tarybai pirmininkausiančios šalys – Vengrija, Lenkija, Danija ir Kipras – įsipareigojo įtraukti Parlamentą į šias derybas. Parlamento dalyvavimas šiose derybose numatytas Lisabonos sutartyje.

Parlamentas taip pat pasiekė, kad reguliariai būtų vertinama naujų ES teisės aktų ir pagal juos skiriamo finansavimo pridėtinė vertė. Tai užtikrins, kad ES mokesčių mokėtojų lėšos teiktų kuo didesnę naudą.

Taip pat buvo pasiektas kompromisas dėl naujų ES politikos prioritetų atsižvelgiant į Lisabonos sutartį, kuriems 2011 m. biudžete nenumatyta daugiau lėšų. Europos Komisija įsipareigojo išnagrinėti galimybes padidinti šių sričių biudžetą 2012-aisiais bei 2013-aisiais.