"Griežtinant finansinės kontrolės priemones nereikia tam keisti Europos Sąjungos sutarčių, o valstybės narės privalo atsakingai laikytis Stabilumo ir augimo pakto taisyklių, netaikydamos jokių jį švelninančių nuolaidų", - Prezidentūros išplatintame pareiškime teigė prezidentė.

Pastaruoju metu yra svarstoma, kad biudžeto disciplinos nesilaikančioms Europos šalims reikėtų numatyti griežtesnes sankcijas, ir tam gali reikti pakeisti egzistuojančias sutartis. Dėl tokių priemonių bendro sutarimo ES nėra.

Lietuvos prezidentė taip pat sakė mananti, kad sudėtinga finansinė situacija Ispanijoje nekelia jokio pavojaus euro zonai ir Europos ekonominei padėčiai, o jei prireiktų, Ispanija, kaip ir kitos šalys, gali kreiptis paramos į specialų paramos fondą.

Briuselyje ketvirtadienį susirinkę ES lyderiai diskutuoja, kaip sugriežtinti discipliną ir geriau koordinuoti ekonominius klausimus. Tokios priemonės turėtų padėti įtikinti finansų rinkas, kad įsiskolinimų krizė euro zonoje gali būti sėkmingai išspręsta.